PDA

View Full Version : Is there a problem with the front suspension?


gnx
08-08-2009, 01:08 AM
This question refers to an F02 750.

According to two service shops over here, the car has a flaw in the design of some electronic valves for the front sway bar. The car makes different thumping noises driving over mild undulations. Supposedly there is a redesigned part number coming end of September. Does anybody know anything about that?

Thanks

john5
08-08-2009, 06:39 AM
Sounds strange, but regardless if this is true I'm sure BMW will retrofit the part if you already bought the car

chrischeung
08-08-2009, 09:30 AM
I think there was a mention of this in the Car & Driver comparo?

briansbimmer
08-14-2009, 06:00 AM
That is a confirmation of how my car has been acting. I really notice it more when getting in the gas from a stop. Bumps in the road or gaps in concrete sections and car acts weird. I was blaming it on the run flat tires which I have never had before. Kind of relieved it is not yet another problem particular to my car. Hopefully a patch will be forthcoming. A link to any magazine writes ups on this would be appreciated.

gnx
11-10-2009, 05:56 AM
An update to the original post...

The redesigned part was installed last week and all the noises are gone. I just hope this was cure as opposed to a temporary fix.

bruno787
11-10-2009, 02:41 PM
please post what parts were replaced.tnx.

Jbliii
02-09-2011, 09:48 PM
I had the same problem and the dealer installed the parts I think you are referring to but the problem continues. Has anyone had any success with fixing this problem.

dbs600
02-09-2011, 11:19 PM
During what months and years were affected cars built?

And, can someone please provide a more detailed description of the problem?

bruno787
02-10-2011, 03:24 AM
@JBLiiii........please post what "part" was replaced with your car.

BMR2009
02-17-2011, 11:34 AM
Parts replaced. Email sent...

dbs600
02-17-2011, 06:49 PM
please post what "part" was replaced with your car

I second this; thanks!

gnx
02-18-2011, 03:35 AM
I got a couple of p.m regarding this issue. I don't have acess to the cars service records, but I checked on realoem and this is what I found.


OLD PART

No. Description Supplement Qty From Up To Part Number Price Notes
i For vehicles with
Dynamic Drive
S229A=Yes
01 Active stabilizer bar 1 09/2009 37114067958 ENDED

REDESIGN

No. Description Supplement Qty From Up To Part Number Price Notes
i For vehicles with
Dynamic Drive
S229A=Yes
01 Active stabilizer bar 1 06/2010 37104068840 $1,589.53

SECOND REDESIGN (?)

No. Description Supplement Qty From Up To Part Number Price Notes
i For vehicles with
Dynamic Drive
S229A=Yes
01 Active stabilizer bar 1 37116775205 $1,543.47

huanjf
02-18-2011, 09:25 AM
Do all F01 or 02 have this problem? Is there a recall for this? I don't notice mine has it or maybe I don't know what I should look for.