Bimmerfest - BMW Forums

Bimmerfest - BMW Forums (http://www.bimmerfest.com/forums/index.php)
-   7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) (http://www.bimmerfest.com/forums/forumdisplay.php?f=126)
-   -   Newbie Question: Mystery idrive problem on '02 745i (http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=201666)

rain 04-22-2007 01:16 AM

Newbie Question: Mystery idrive problem on '02 745i
 
Hi All,
I am in the UK and hope that maybe someone here will be able to help with an 02 745i problem that i could not find on any forum....The car was bought 5 months ago and the idrive has almost always been frozen on a particular screen. It was a bad buy and we have been stuck with the problem. The car itself is fantastic...I will post some pics up later...

We thought the idrive frozen because you could sometimes get it it to show a very delayed response on the temp settings when you turn the temp up or down using the knobs. Or sometimes it would allow you to move cursors again with a delayed response. but never actually be able to achieve anything.

So you can imagine that I have been without radio/satnav etc...

The dealers said it needs a replacement but who can believe what they say about the idrive anyway....

However, something very strange started to happen as the London weather started to hit 20 deg cent and above in the last few weeks.

The strange thing is that one hot London afternoon the idrive started working perfectly. In the evening it was frozen again. Next hot afternoon it started again...in the evening it froze up again..and so on for the next few days.

I managed to work out that the idrive would start to work when the outside temp reading on the speedo dash was reading above 18.5 deg cent. If it was above the idrive works; and if its below it is frozen?

Does anyone have any idea why this is happening and possibly how i can fix this without any major costs ?

Peace & Bless

bimmer7 04-22-2007 11:32 AM

Quote:

Originally Posted by rain (Post 2324151)
Hi All,
I am in the UK and hope that maybe someone here will be able to help with an 02 745i problem that i could not find on any forum....The car was bought 5 months ago and the idrive has almost always been frozen on a particular screen. It was a bad buy and we have been stuck with the problem. The car itself is fantastic...I will post some pics up later...

We thought the idrive frozen because you could sometimes get it it to show a very delayed response on the temp settings when you turn the temp up or down using the knobs. Or sometimes it would allow you to move cursors again with a delayed response. but never actually be able to achieve anything.

So you can imagine that I have been without radio/satnav etc...

The dealers said it needs a replacement but who can believe what they say about the idrive anyway....

However, something very strange started to happen as the London weather started to hit 20 deg cent and above in the last few weeks.

The strange thing is that one hot London afternoon the idrive started working perfectly. In the evening it was frozen again. Next hot afternoon it started again...in the evening it froze up again..and so on for the next few days.

I managed to work out that the idrive would start to work when the outside temp reading on the speedo dash was reading above 18.5 deg cent. If it was above the idrive works; and if its below it is frozen?

Does anyone have any idea why this is happening and possibly how i can fix this without any major costs ?

Peace & Bless

If you have balance of warranty left on your vehicle...why dont u jus take it to the dealer :dunno:

Even if u dont.....this kinda thing ONLY a dealer will be able to fix properly, mate ;)

rain 04-22-2007 01:18 PM

unfortunately the warranty has run out....its done about 88k miles....

geeek204 04-22-2007 05:21 PM

didn't the 02 and 03's get upgraded to 6yr/100,000 warranty?

rain 04-24-2007 05:43 AM

1 Attachment(s)
Thanks Geek!!!...can anyone confirm that the 02 & 03 745i received extended warranties...in the UK ? If that is the case I wonder why they didn't mention it when it was taken to BMW ?

Anyway I attach a photo of my 645ci...to appreciate!!! I will upload the 745i in a while.

Peac and Blessings to all!!


All times are GMT -7. The time now is 11:02 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms