Bimmerfest - BMW Forums

Bimmerfest - BMW Forums (http://www.bimmerfest.com/forums/index.php)
-   7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) (http://www.bimmerfest.com/forums/forumdisplay.php?f=126)
-   -   *******logic 7 amp repaired, diy******** (http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=565430)

Moorfeeus 08-31-2011 05:35 PM

*******logic 7 amp repaired, diy********
 
Im technically inclined, but i dont know anything bout these amps. I was havin the same troubles like everybody else. Man, I love this car, it gets me crazzy puntang!
Anyway, if the amp was faulty, I cant hurt it no more, so i opened it up took the boards out....I was goin to use my multi meter and just take measurements across all the components that duplicated or were the same size, if one or two didnt match, i was going to replaced them.........However, before doin that, i closely looked at the boards, you wont see anything obvious, but look at the big round capacitors, theres 10 in groups of 5.
I saw 3 capacitors that had slowly grew a minuscule larger than the others, you can tell by lookin at the ones that have stretched the labels....i will try to upload pix later..i replaced them, put everything back together and now my pu c level is through the roof:bigpimp:

might work for u, it work for me....

samadkins29 08-31-2011 05:46 PM

I was going to do this same thing when mine finally blows. Its more than likely just bad capacitors like you mentioned above. I order most cap's from DigiKey(for computer repairs). Did you replace them with better quality caps?

Also, should I take mine apart, my only symptom is the sound crackles sometimes, but I dont know if its the l7 going bad or not?

kharripe 08-31-2011 05:50 PM

Quote:

Originally Posted by Moorfeeus (Post 6290535)
Im technically inclined, but i dont know anything bout these amps. I was havin the same troubles like everybody else. Man, I love this car, it gets me crazzy puntang!
Anyway, if the amp was faulty, I cant hurt it no more, so i opened it up took the boards out....I was goin to use my multi meter and just take measurements across all the components that duplicated or were the same size, if one or two didnt match, i was going to replaced them.........However, before doin that, i closely looked at the boards, you wont see anything obvious, but look at the big round capacitors, theres 10 in groups of 5.
I saw 3 capacitors that had slowly grew a minuscule larger than the others, you can tell by lookin at the ones that have stretched the labels....i will try to upload pix later..i replaced them, put everything back together and now my pu c level is through the roof:bigpimp:

might work for u, it work for me....

PICS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:thumbup:

Moorfeeus 08-31-2011 05:58 PM

2 Attachment(s)
my front speakers were workin ok, my rear and subs, were not workin.....sometimes when i start the car for the first time, everything is workin...by the time i make it to the stop light, they cut in and out then just die.....Also, when i turn off the car, it would sound like my bass was still tryin to play....wierd.......I got lucky, i didnt do any diagnostics cause after readin the forums, it had to be the amp...when u are lookin at the caps, go ahead and test with your meter....
http://parts.digikey.com/1/parts/442...l682mmp1s.html

i also found this..... http://www.marklevinsonfix.com/page-1.php

1bad540 08-31-2011 06:14 PM

Nice player

kharripe 08-31-2011 07:13 PM

Quote:

Originally Posted by Moorfeeus (Post 6290587)
my front speakers were workin ok, my rear and subs, were not workin.....sometimes when i start the car for the first time, everything is workin...by the time i make it to the stop light, they cut in and out then just die.....Also, when i turn off the car, it would sound like my bass was still tryin to play....wierd.......I got lucky, i didnt do any diagnostics cause after readin the forums, it had to be the amp...when u are lookin at the caps, go ahead and test with your meter....
http://parts.digikey.com/1/parts/442...l682mmp1s.html

i also found this..... http://www.marklevinsonfix.com/page-1.php

could you circle the exact ones i have no idea what i am looking at?:dunno: which set and how many would i need? sorry im slow :rofl:

Eurojay89 08-31-2011 07:45 PM

i wonder what will happen if i replace all of them ?

correct me if im wrong but i think its the 1st 2 in the pic right ?

Moorfeeus 08-31-2011 07:49 PM

correct, the first two, and one in the back......you can see how the labels are offset compared to the others...

Moorfeeus 08-31-2011 07:54 PM

Quote:

Originally Posted by samadkins29 (Post 6290566)
I was going to do this same thing when mine finally blows. Its more than likely just bad capacitors like you mentioned above. I order most cap's from DigiKey(for computer repairs). Did you replace them with better quality caps?

Also, should I take mine apart, my only symptom is the sound crackles sometimes, but I dont know if its the l7 going bad or not?

it depends on which speaker set is crackling, may not be amp, could be ASK

GregHolla8 05-26-2012 06:46 PM

Moorfeus Which first two Plz

rockygregs 06-10-2012 01:06 PM

Hello morph.... I wanted to know if you think anything else could be the culprit other than capacitors. I got mine opened up but can't seem to find anything wrong with them... They all look good aside from the fact that most of them have the glue around them... And can you please tell me which exact capacitors I need. The link doesn't isolate them. Thanks

rockygregs 06-10-2012 02:14 PM

Checking them with the meter.... I found out i might be needing 4 capacitors... just need to find out exactly which ones.

TannerSV 06-10-2012 05:28 PM

Quote:

Originally Posted by kharripe (Post 6290572)
PICS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:thumbup:

You mean of the "crazzy puntang" right? :dunno:

alpinaman24 06-11-2012 03:35 PM

^ lmaooo

GregHolla8 06-13-2012 05:38 AM

Anyone knows where I could get the capacitors with the same exact specs

GregHolla8 06-17-2012 02:16 AM

http://www.digikey.com/product-detai...1315-ND/755831
here is a link for the caps

Seven11 06-17-2012 02:50 AM

Quote:

Originally Posted by GregHolla8 (Post 6899912)

thanks fro the update! :thumbup:

bodybagzz745 10-24-2012 12:57 PM

did it sound like the subs were crackling?
because thats how mine sound so i just disconnected them. is there a chance that this could be my problem and all i have to do is change the capacitors?

Moorfeeus 10-24-2012 03:57 PM

crackin sound from my mid's not the subs. The subs had a deep muffling sound, especially when i turned the ignition off and lock the car....I could still hear it outside....its definitely the logic 7 amp...I probably got lucky, lookin at mine it was obvious its was the caps...i read that other members had the same symptoms with the amp but it was a different problem...like transistor or something like that....the cheap way to go with nothing to loose...open it up, replace all capacitors...if it it didnt work, send it in to be repaired for cheap....theres a guy here fixin em..GL

219BMW 01-18-2013 03:12 PM

Quick question...what size hex is used to get the top board off?

7Rage 01-18-2013 03:19 PM

a small one... just get set of metrics that has wrenches in that small range... sure you will get the right one ;)

bayerisheteknik 01-18-2013 03:40 PM

:thumbup: did mine L7 2+ months ago...same thing as yours bro few capacitors leaked,but mine you couldn't see the bulging ...Now my ask unit is messing up...gotta take it apart and see what can be done..

what brand capacitors did you use??

mine was the one marked with green and one above it...
Image and video hosting by TinyPic

easymoney456 02-08-2013 02:42 AM

hen fixing the logic 7 is it just always the compasitors

vernon3rdw 04-12-2013 01:53 PM

Quote:

Originally Posted by Moorfeeus (Post 6290535)
Im technically inclined, but i dont know anything bout these amps. I was havin the same troubles like everybody else. Man, I love this car, it gets me crazzy puntang!
Anyway, if the amp was faulty, I cant hurt it no more, so i opened it up took the boards out....I was goin to use my multi meter and just take measurements across all the components that duplicated or were the same size, if one or two didnt match, i was going to replaced them.........However, before doin that, i closely looked at the boards, you wont see anything obvious, but look at the big round capacitors, theres 10 in groups of 5.
I saw 3 capacitors that had slowly grew a minuscule larger than the others, you can tell by lookin at the ones that have stretched the labels....i will try to upload pix later..i replaced them, put everything back together and now my pu c level is through the roof:bigpimp:

might work for u, it work for me....

im thinking of buying a kit and pulling my L7 if that is the case can i ask you. Have you soldered before im affraid of doing it myself and damaging the board. I was going to go to radio shack and by my kit and it looks as if they have the capacitors in stock their as well.

Since the repair, have you had any issues since???

Moorfeeus 04-13-2013 06:23 AM

Lasted bout a year....and played my music loud....i think it was because I used generic caps....but that was my problem other members have had transistor issues...good luck


All times are GMT -7. The time now is 11:13 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms