Bimmerfest - BMW Forums

Bimmerfest - BMW Forums (http://www.bimmerfest.com/forums/index.php)
-   8 Series - E31 (1989 - 1999) (http://www.bimmerfest.com/forums/forumdisplay.php?f=182)
-   -   850 engine problem (http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=630124)

jmwhite 06-29-2012 07:53 AM

850 engine problem
 
Hi,
I have a 91 BMW 850I, I am having a problem getting no signal or electricity to the Fuel Injectors on the left side of motor.

I have done the following test on my own and they are. The 3 computers - tested ok
2 speed sensors - tested ok
2 camshaft sensors - tested ok

2 air flow meters - working ok
2 throttle bodies - working
fuel to both sides - working ok

Any help with this problem would be great.

Thanks
Jeff

joyism5 06-29-2012 08:50 AM

That must be a V12 right? There should be a ground for the fuel injectors. Usually is taken from one of the coils from that side. Have you checked that?

jmwhite 06-29-2012 10:34 AM

your saying that the ground comes from the coil to the injectors?

joyism5 06-29-2012 11:24 AM

There is a ground that comes from one of the coil and goes into the engine wiring harness(to the fuel injectors). Is a brown wire under one of the coils. Check the other side for something similar. I have not worked yet to a 91 V12 but the other BMW early 90 have it. It should be there...

TerryY 06-29-2012 09:02 PM

Have you checked the back spark plug on that side? If it is fouled the sensor on that side will tell the engine controller for that bank to shut off the fuel.

jmwhite 06-30-2012 12:53 PM

Checked the ground, that is ok - thanks JOY.

I will check the back plug to see if is fouled, thanks Terry


All times are GMT -7. The time now is 05:37 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms