Bimmerfest - BMW Forums

Bimmerfest - BMW Forums (http://www.bimmerfest.com/forums/index.php)
-   Car Navigation, Audio & Electronics (http://www.bimmerfest.com/forums/forumdisplay.php?f=53)
-   -   Mediabridge install question (http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=640105)

Lurch09 08-18-2012 06:05 AM

Mediabridge install question
 
So I'm trying to get the Mediabridge (w/BT) to work on an '01 M5 w/DSP and 16:9 Nav.

The power cable for the DSP unit=(black to brown cable in the AMP, and the black/white cable to the green/red in the amp). That went fine.

Coax and RCA cables in to the DSP unit, then the 3 and 6 pin into the interface cable. Interface cable to the MB unit itself. Whew! So per the guide, DIP switches set to 1-ON, 2-OFF.

But when I plug the iPod into the USB port in the rear, I get nothing. The MB is getting power and charging my iPod but that's it.

Anyone know where I messed up?

Jeremy Bavsound 08-19-2012 04:14 PM

Quote:

Originally Posted by Lurch09 (Post 7018093)
So I'm trying to get the Mediabridge (w/BT) to work on an '01 M5 w/DSP and 16:9 Nav.

The power cable for the DSP unit=(black to brown cable in the AMP, and the black/white cable to the green/red in the amp). That went fine.

Coax and RCA cables in to the DSP unit, then the 3 and 6 pin into the interface cable. Interface cable to the MB unit itself. Whew! So per the guide, DIP switches set to 1-ON, 2-OFF.

But when I plug the iPod into the USB port in the rear, I get nothing. The MB is getting power and charging my iPod but that's it.

Anyone know where I messed up?

That is likely an issue with the DSP adapter! Make sure to verify all the coax connections, as well as the power connections are good and solid.

Lurch09 08-19-2012 07:00 PM

Ok so I looked at my connections, and all appear to be well. I removed the power cables from the AMP power and re-attached. same result, though, when the iPod is plugged in it DOES register the MB (says audiovox on the top of the screen) so it knows it's there. But when I switch the mode on the stereo to where the CD player is all I get is CD1 Track 1, no ability to change track numbers. Also my iPhone isn't picking up the BT in the MB unit.

Whew!

Lurch09 08-23-2012 06:54 PM

Ok still nothing. I think I'm ready to send this whole kit back.

Jeremy Bavsound 08-24-2012 02:35 PM

Lurch,

Please shoot me an email with your order number! It sounds like we have a defective unit and we would be more than happy to get a swap setup for you to get you up and running as designed!

Lurch09 08-24-2012 03:35 PM

Quote:

Originally Posted by Jeremy Bavsound (Post 7032430)
Lurch,

Please shoot me an email with your order number! It sounds like we have a defective unit and we would be more than happy to get a swap setup for you to get you up and running as designed!

email sent. thank you!


All times are GMT -7. The time now is 01:22 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms