Bimmerfest - BMW Forums

Bimmerfest - BMW Forums (http://www.bimmerfest.com/forums/index.php)
-   E89 Z4 (2009 - current) (http://www.bimmerfest.com/forums/forumdisplay.php?f=145)
-   -   35is Clicking sound resolved! (http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=646028)

flyingagent 09-15-2012 07:53 PM

35is Clicking sound resolved!
 
Whenever I turned the wheel to the extreme right or left I would hear a clicking sound as the front wheels spin on my 2011 35is. It became really evident with the top down and in a parking structure as I made the slow tight turns. It wasn't audible with the roof up. I brought it in once before and the dealer wasn't able to find any problem.
Last week, I had the service advisor walk by the side of my car as I slowly made figure 8's. Sure enough they heard the clicking sound coming from the front wheels and reported back later that day that they replaced both front rotors. I'm not sure what exactly was the problem, but the service report said something about the "rivets on the rotors causing noise". Wow, I can only imagine that there may have been some serious metal-to-metal contact all this time!

Has anyone else noticed this?

GoldWing42 10-31-2012 01:58 PM

Quote:

Originally Posted by flyingagent (Post 7076491)
Whenever I turned the wheel to the extreme right or left I would hear a clicking sound as the front wheels spin on my 2011 35is. It became really evident with the top down and in a parking structure as I made the slow tight turns. It wasn't audible with the roof up. I brought it in once before and the dealer wasn't able to find any problem.
Last week, I had the service advisor walk by the side of my car as I slowly made figure 8's. Sure enough they heard the clicking sound coming from the front wheels and reported back later that day that they replaced both front rotors. I'm not sure what exactly was the problem, but the service report said something about the "rivets on the rotors causing noise". Wow, I can only imagine that there may have been some serious metal-to-metal contact all this time!

Has anyone else noticed this?

Yes, I have noticed the same issue on my 2012 Z4 35i. I'll raise the same issue with my dealership and see what the response is that they provide!


All times are GMT -7. The time now is 08:20 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms