Bimmerfest - BMW Forums

Bimmerfest - BMW Forums (http://www.bimmerfest.com/forums/index.php)
-   7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) (http://www.bimmerfest.com/forums/forumdisplay.php?f=126)
-   -   New Scanner (http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=648620)

wjjklj 09-27-2012 08:35 PM

New Scanner
 
5 Attachment(s)
Hey All,

I bought this scanner and just received it. It runs INPA. I was able to register my battery tonight after replacing my power module. After you set up INPA it is very easy to use. I paid about $50. It is much easier I think than trying to use the OBD cables and the RS32 cables while setting up INPA. There are good instructions available to download for setup also. Getting the right port on your computer is the toughest part in my opinion. I am not a computer genius and I did it. Those of you on the fence might want to give this a try. It reads all sensors, clears faults, and shows real time info with values showing red or green.

http://www.ecutool.com/proimg/BMW-IN..._3505029_a.jpg

wjjklj 09-27-2012 08:35 PM

You can get the scanner at ecutools

***CCCP*** 09-28-2012 01:59 AM

Hmmmm i dont see the point? Inpa set up was 20$ for me. Whats the difference? Seems like i can do same stuff. Or is there something that i cant do with just inpa and obd?

wjjklj 09-28-2012 11:41 AM

I don't know but I bought the cables and software before and never did get it working. I still paid about $50 then for everything. This had good instructions and everything worked really easy. Worth the $50 to me.

***CCCP*** 09-28-2012 05:58 PM

Oh i see install is easy. Well thats worth it then some ppl cant get it to work. I already helped couple members to set it up remotely. I bet ppl are looking for an easy way to set up bmw tools good find bro

samadkins29 09-28-2012 06:18 PM

THANK YOU THANK YOU THANK YOU!!!! I too couldn't figure out the other setup. Partialy because it seemed everyone either had it setup already, or didnt know how to set it up. Its worth it when everything is in one package. Mind posting a link instead of a picture? :)

NVM, I found it. Looks like I will be installing bootcamp (Windows 7) on my macbook pro tonight

samadkins29 09-28-2012 06:39 PM

Also when you get a chance to use it more. How does it do on just standard code reads? For example my DSC light is on. But i want to know what tripped it.

dannydos 09-28-2012 07:15 PM

I haven't been on the forums in a while. But didn't you have another scanner? Did you return it or do you still have it? I think the cable is a lot cheaper.

wjjklj 09-28-2012 10:18 PM

Update
 
Quote:

Originally Posted by dannydos (Post 7102911)
I haven't been on the forums in a while. But didn't you have another scanner? Did you return it or do you still have it? I think the cable is a lot cheaper.

I have the DASHSOFT scanner and the INPA scanner. Bad news. I went to use the INPA scanner tonight and I cant access any of the screens I used last night. I dont know if it is because I used the Dashsoft scanner before using the INPA scanner and it messed up some settings or what. I will keep you posted.

samadkins29 10-03-2012 09:05 AM

Any update on this? I was going to purchase one on the 15th.

wjjklj 10-03-2012 11:01 AM

I have been out of town with work the last few days but before I left I reinstalled software maybe 3 times. I can get the device to be recognized by INPA and it shows the ignition turned on . I can read faults but cannot access modules and see O2 sensor readings, battery voltage and such. I need help getting INPA setup correctly I think. I am very frustrated with INPA. I need someone who is computer savvy to help me set it up. Any volunteers?

***CCCP*** 10-03-2012 11:18 AM

I can take a look. Its weird never had that problem but maybe i can do something

wjjklj 10-03-2012 11:25 AM

It is weird. I have tried loading the disc that was sent to me with the scanner. I even tried downloading the files from where I bought it...ecutools. It worked one time. The next day I used my Dashsoft scanner and then the INPA scanner afterwards and like I said above it recognized the scanner but would not let me access the modules.

wjjklj 10-03-2012 11:38 AM

It does give me an error message when I try to access say the body the power module for example. I will take a picture of the error when I get home. Maybe that will help you know what I am missing.

***CCCP*** 10-03-2012 12:31 PM

Sounds good

samadkins29 10-06-2012 07:45 PM

Hey I hate to nag, but any updates on this? Ive had this scanner in my ebay cart for the past week lol

wjjklj 10-06-2012 10:32 PM

I am sorry not to update...I have been working a ton and out of town most of the last week. I work tomorrow also but will try and take a picture of the error I am getting.

samadkins29 10-07-2012 11:05 AM

No problem, take your time. I can look at the error as well (Do computer repair for a living) or CCCP can - sounds like he knows his stuff as well.

wjjklj 10-08-2012 07:00 PM

1 Attachment(s)
Don't know what I was thinking on the last post but cant start the car without draining the battery. I broke the tensioner pulley when installing the alternator and belt. Waiting on parts.

samadkins29 10-10-2012 11:16 AM

Hey, I guess im just going to buy it and hope for best. Could you confirm if this is the same one? http://www.ebay.com/itm/180557613007


All times are GMT -7. The time now is 11:15 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms