Bimmerfest - BMW Forums

Bimmerfest - BMW Forums (http://www.bimmerfest.com/forums/index.php)
-   7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) (http://www.bimmerfest.com/forums/forumdisplay.php?f=126)
-   -   Engine died going around corner (http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=648934)

jsanders 09-29-2012 02:36 PM

Engine died going around corner
 
Coming downhill then turning onto my street, the engine died and wouldn't allow me to restart for a good minute or so. All the while sitting in the middle of the intersection. Gas tank was half full. An error message popped up for a few seconds that said something about "Anti-Roll" and "Curves" then went out. A lot going on while facing oncoming traffic, car wouldn't start and trying to read the dash! Car is running fine now, but worried that the next time my wife may be driving. Took to dealer and they want $150 (non-refundable) to diagnose because no faults were found. Thoughts?

samadkins29 09-29-2012 05:12 PM

Lose battery connection?

SFbay 09-29-2012 06:46 PM

Smart idea is to read errors from CAS and other modules

Slick444 09-29-2012 07:20 PM

Did your car say dynamic active control inactive ?

dingxhng 09-29-2012 09:50 PM

go search for Integrated Power Supply Module in the forum. $120 if DIY.

wayne86 09-29-2012 10:24 PM

there used to be problems on earlier BMWs with the gas pump and sumps in turns. those issues were with 1/4 tank or less.

ndabunka 09-30-2012 11:53 AM

There are other KNOWN issues related to the suspension that throws a code and usually puts the car in "limp mode". Looks like yours simply skipped that "meddlesome" intermediary step. Try searching on active suspension or other similar words.

jsanders 09-30-2012 01:36 PM

The error message said something about anti=roll or something around curves but was only on few a couple of seconds. Once the car started and did a check everything was ok, according to the car.

chrisrees 10-02-2012 01:13 PM

I had that and one other message. Wouldn't start after several attempts to start. Took it in codes said faulty crank shaft position sensor. $380.00.

jsanders 10-03-2012 02:26 AM

Car still running fine since. Did check all fluids, especially steering and suspension reservoir; was a little low. Oil was a quart low. Took it back to dealer since it was just recently serviced and made sure ALL fluids were "topped off" and all good...so far!

First_745Li 10-03-2012 05:53 AM

Quote:

Originally Posted by chrisrees (Post 7109237)
I had that and one other message. Wouldn't start after several attempts to start. Took it in codes said faulty crank shaft position sensor. $380.00.


Your signature scare me :eek:

chrisrees 10-03-2012 01:49 PM

Quote:

Originally Posted by First_745Li (Post 7110505)
Your signature scare me :eek:

LOL its awesome! The car is such a lemon, however I refuse to sell it. It is covered by warranty through 2016 and I refuse to walk away from an actual warranty I for once get to use :rofl:


All times are GMT -7. The time now is 09:45 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms