Bimmerfest - BMW Forums

Bimmerfest - BMW Forums (http://www.bimmerfest.com/forums/index.php)
-   X5 E53 (1999 - 2006) (http://www.bimmerfest.com/forums/forumdisplay.php?f=22)
-   -   Bluetooth malfunction - HELP (http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=649304)

SassyGirl 10-01-2012 07:06 PM

Bluetooth malfunction - HELP
 
Re: X5 2006. BT was working fine wt my HTC incredible 2. Phone book did not sync but that was ok with me. Typically I turn off BT once in house and activate phone when in car without problem. One day got in car and phone would not connect. I tried everything. Resetting phone. Turning off and removing battery. I then noticed that BT appears to be disabled in the car. The tele button not fuctioning. Can't get to activate phone prompt. Checked fuses seemed to be ok. Eveything else is working radio all the panel lights, etc. is there a way to enable the BT or check anywhere else?

Turo37765 10-11-2012 08:40 PM

I don't know but I'm having the same issue with mine. Just picked it up 2 days ago and it was working and now... Bam. Done. Not working.. Hopefully someone responds..???

SassyGirl 10-23-2012 09:07 PM

I was told that it may be the telematic control unit. Will need to take it to dealer. Bummer

Mudnyrey 10-23-2012 11:07 PM

Here is what I found also: Might save you some $$ if your handy. (See last link) It allows you to find the TCU unit and disconnect the power to it. Might reset it?

http://www.bimmerfest.com/forums/sho...d.php?t=512965

http://www.justanswer.com/bmw/49tbg-...-suddenly.html

*This may help as well...
http://www.bimmerfest.com/forums/sho...d.php?t=378119


~Mud~

SassyGirl 10-24-2012 12:26 PM

Bluetooth malfunction - HELP
 
Thank you!!! will give it a try this evening.

Mudnyrey 10-24-2012 01:39 PM

Good Luck!! :thumbup:

Any News to your issue...Update?

SassyGirl 10-28-2012 06:11 PM

Good news Bluetooth working!
 
:thumbup: Bluetooth working! Located and unplugged TCU as instructed. Did not work right away. Wasn't sure if needed to be in 1st on ignition or car on. Tried both - nothing. Started process over again but also checked fuses again Looked at fuse panel # 7 in glove compartment and rear panel fuses #72 and 73. They all looked good so put them back. Feeling defeated i connected the TCU back started the car YES! Activate phone was there. Huge smile. Thank you:)

Turo37765 10-28-2012 10:56 PM

That's awesome... I will try it tomorrow if the hurricane allows

Mudnyrey 10-30-2012 01:56 PM

Glad that helped you out Sas


All times are GMT -7. The time now is 01:15 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms