Bimmerfest - BMW Forums

Bimmerfest - BMW Forums (http://www.bimmerfest.com/forums/index.php)
-   E36/7 Z3 (1996-2002) (http://www.bimmerfest.com/forums/forumdisplay.php?f=7)
-   -   Z3 Roadster (E36/7) CE light/ stalls sometimes immediately after start (http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=649678)

woodhull 10-03-2012 12:56 PM

CE light/ stalls sometimes immediately after start
 
I have the CE light on all the time now, it was intermittent. Sometime the car stalls immediately after it starts other times it will be ok in neutral but as soon as I shift into gear it stalls. When I restart it will remain started if I keep it at around 1500 rpms for a minute and then it will be fine. Also sluggish.

Benjamin757 10-05-2012 11:46 AM

sounds like a classic sign of a worn hardened vanos seal (o-ring) the job is a pain in the @$$ but here is more info. http://www.beisansystems.com/

Mikey48 10-05-2012 12:03 PM

I would have the codes pulled and see what is causing the SEL and take it from their. Good luck.

crewdog843 10-05-2012 06:30 PM

There is a BMW mantra which goes somewhat like this: The CEL/SES light is always emissions related, which basically means MAF, cam position sensor, or O2 sensors. Codes should tell you which one. Based on the fact that it was intermittent, and then full on, I would put money on the Cam Position Sensor.


All times are GMT -7. The time now is 09:34 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms