Bimmerfest - BMW Forums

Bimmerfest - BMW Forums (http://www.bimmerfest.com/forums/index.php)
-   E46 (1999 - 2006) (http://www.bimmerfest.com/forums/forumdisplay.php?f=98)
-   -   Why des my transmission shake when shifting gears (http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=650358)

kshade40 10-07-2012 07:22 AM

Why des my transmission shake when shifting gears
 
At high rpm like 4000 5000 or 6000 it shakes and shutters.....I know I shouldn't be that high all the Time but I just got a used tranny and as testing it

Fast Bob 10-07-2012 07:28 AM

Auto or stick ?

kshade40 10-07-2012 12:53 PM

Auto

Sent from my Galaxy Nexus using Bimmer App

smolck 10-07-2012 01:02 PM

My guess is improper fluid. If you use the wrong stuff, it can do this. Also if it isn't filled properly and low on fluid.

QAfred 10-07-2012 06:36 PM

did you get under it and look at the transmission mounts? mount bracket could be loose, or mounts themselves could be totally deteriorated and worn out.

GoForthFast 10-07-2012 10:13 PM

Motor mounts?

kshade40 10-08-2012 08:22 AM

The last few days it hasn't shook, but when it's a cold start sometimes it shifts late and rough until the car is warm...?

Aberdeen-Danny 10-10-2012 04:11 PM

Could be the suspension. I had the same problem when changing gear and when the traction control kicked in. It turned out to be the passenger (left) side of car, both shockers were burst. New coilovers on the front and shockers on the rear and haven't felt it since.

Keeping in mind it felt nothing like the suspension and I was positive it was the gears.

Fast Bob 10-10-2012 05:46 PM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Aberdeen-Danny (Post 7125916)
Could be the suspension. I had the same problem when changing gear and when the traction control kicked in. It turned out to be the passenger (left) side of car, both shockers were burst. New coilovers on the front and shockers on the rear and haven't felt it since.

Keeping in mind it felt nothing like the suspension and I was positive it was the gears.

Shocker ???:jawdrop:

Aberdeen-Danny 10-11-2012 02:24 AM

I can sense some language barriers on this thing already...

new_kid 10-11-2012 06:10 AM

Quote:

Originally Posted by smolck (Post 7119272)
My guess is improper fluid. If you use the wrong stuff, it can do this. Also if it isn't filled properly and low on fluid.

kshade40... check and eliminate these first. And move on from there.

kshade40 10-19-2012 05:44 AM

Could it be a leak!?!


All times are GMT -7. The time now is 03:40 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms