Bimmerfest - BMW Forums

Bimmerfest - BMW Forums (http://www.bimmerfest.com/forums/index.php)
-   Do-It-Yourself H.Q. (http://www.bimmerfest.com/forums/forumdisplay.php?f=16)
-   -   320d problem (http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=650734)

Barry.J.K. 10-08-2012 09:55 PM

320d problem
 
Hi all, I'm barry! I have a BMW E46 320D 2003 & when I drive constant and switch off and shortly after want to start,and the intrument panels come on the heat gage shows in the red and won't start but the car is not overheated as such. Sometimes when I switch the ignition on & off a couple of times the temp gage will show normal in the middle and wil start then.lately its getting worse & the other day was stuck like that for 45 min. Had diagnostics done & when it is like that shows faults like glow plugs, pressure rail and temp at 101 'c but a minute or two later when turning the ignition on & off and comes to normal the diagnostics shows no faults & 86 'c all normal. They told me maybe water pump so I left it by them now they say it might be the computer box which costs an arm & a leg here. I don't know anymore so pls help!

Barry.J.K. 10-08-2012 09:57 PM

Hi all, I'm barry! I have a BMW E46 320D 2003 & when I drive constant and switch off and shortly after want to start,and the intrument panels come on the heat gage shows in the red and won't start but the car is not overheated as such. Sometimes when I switch the ignition on & off a couple of times the temp gage will show normal in the middle and wil start then.lately its getting worse & the other day was stuck like that for 45 min. Had diagnostics done & when it is like that shows faults like glow plugs, pressure rail and temp at 101 'c but a minute or two later when turning the ignition on & off and comes to normal the diagnostics shows no faults & 86 'c all normal. They told me maybe water pump so I left it by them now they say it might be the computer box which costs an arm & a leg here. I don't know anymore so pls help!

Tastylicious34 10-14-2012 02:21 PM

Hi I have all of the same problems as above pls help people are saying it doesn't need glow plugs some say it does heels pls

tator_tot_1991 10-19-2012 08:21 PM

Its def a sensor. These cars are loaded with electronicz

Sent from my DROID BIONIC using Bimmer App

tator_tot_1991 10-19-2012 08:25 PM

I had to replace some pc board on mine recently and it no longer throws codes. It was a hub. 1 hub runs separate things in the car. Mine was the SZL $1299. That's with coding and programming

Sent from my DROID BIONIC using Bimmer App


All times are GMT -7. The time now is 01:37 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms