Bimmerfest - BMW Forums

Bimmerfest - BMW Forums (http://www.bimmerfest.com/forums/index.php)
-   X5 E53 (1999 - 2006) (http://www.bimmerfest.com/forums/forumdisplay.php?f=22)
-   -   2002 X5 Left & Right Turn Signal Not Working Good!!! (http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=656065)

AlanEP 11-04-2012 01:51 PM

2002 X5 Left & Right Turn Signal Not Working Good!!!
 
Hi, someone could help me to fix this problem when i turn my signal to left the right turn signal was working if i switch to right nothing is working. how can i fixed myself or do i need to bring this to service cnter?

Thanks,

Alan

Zulu95 11-05-2012 06:50 AM

Do all lights work when you turn on the Hazards?
If so I would suspect the turn signal stalk or the LKM. The stalk is cheapest so start there first. The LKM will require "Coding" to get it to work with your vehicle and is an expensive little module.

motordavid 11-05-2012 03:43 PM

Sometimes the no turn sig situ can be 'fixed'/stalled with cleaning the turn signal bulb contacts; a knuckle busting job, in my experience.
Or, a new relay(s) wiring harness: pretty inexpensive, not hard to replace, but a good BMW Indie will have seen/done dozens of that repair on various models of
BMWs, and can fix it 15 mins. If it isn't the bulb(s), bulb contacts, or relay(s), I have no clue...
GL, mD

AlanEP 11-07-2012 08:55 PM

2002 x5 left & right is now ok!
 
i did not touch anything now its working i dont really know why? it's due to heavy rain or what?

motordavid 11-08-2012 12:56 PM

Quote:

Originally Posted by AlanEP (Post 7182839)
i did not touch anything now its working i dont really know why? it's due to heavy rain or what?

Could be...my left turn signal would go on 'fast blink' often, and on occasion work only 'manually', and then sometimes not at all. Did this for a year; I cleaned the socket and put in a new bulb, (knuckle buster). It worked ok for awhile...then started the above mannerisms again. When I was into my Indie for other stuff I had them change the turn signal relay.

If yours works for awhile/forever, great. But, I suspect it will glitch again sooner or later. A new relay harness will cure it, imo.
GL, mD


All times are GMT -7. The time now is 09:43 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms