Bimmerfest - BMW Forums

Bimmerfest - BMW Forums (http://www.bimmerfest.com/forums/index.php)
-   X5 E70 (2007 - 2013) (http://www.bimmerfest.com/forums/forumdisplay.php?f=159)
-   -   E53 X5 5l40e issues? Or sensor. (http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=658095)

Dans28 11-14-2012 05:33 AM

E53 X5 5l40e issues? Or sensor.
 
Hi All,

I have 2001 E53 X5 that seems to be having some issue with either the transmission or a sensor of some kind, it has done 150,000klm while service history is all there I decided to change transmission filter etc after I discovered that I was having a hard shift now and then between 1-2 gear I am not sure how to explain the issue other than I can say its not all the time and in normal driving the car is changing gears as it should no slipping etc

However if I drive from a standing start and reach a speed of approx 30klm then suddenly remove my foot from the accelerator the car thumps into second gear, it's like it's getting confused with what it should be doing or hasn't realised I have removed my foot from the pedal

I am not seeing any warning lights on dash and transmission feels smooth other than this issues that seems worse when cold or if the grade in the road changes

Any ideas would be greatly appreciated, thanks in advance


Regards

Dan


All times are GMT -7. The time now is 01:29 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms