Bimmerfest - BMW Forums

Bimmerfest - BMW Forums (http://www.bimmerfest.com/forums/index.php)
-   7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) (http://www.bimmerfest.com/forums/forumdisplay.php?f=126)
-   -   Transmission Fault Error (http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=659210)

Blacksbimmer 11-19-2012 08:38 PM

Transmission Fault Error
 
New to the site and have an issue seeking advice. Got a transmission fault error on my 06 750i. Has anyone had this as well? What are and were the ramifications such as cost and parts needed. Please advise if you can.

Jblack

SFbay 11-19-2012 09:41 PM

Quote:

Originally Posted by Blacksbimmer (Post 7204225)
New to the site and have an issue seeking advice. Got a transmission fault error on my 06 750i. Has anyone had this as well? What are and were the ramifications such as cost and parts needed. Please advise if you can.

Jblack

Mechatronik adapter replacement needed ASAP

Blacksbimmer 11-20-2012 09:10 AM

Is the car safe to drive & any thoughts on part cost & labor?

deiontroy 11-20-2012 02:03 PM

Is the adaptor and the sealing sleeve considered the same thing?

Blacksbimmer 11-20-2012 02:49 PM

Not 100% sure but it may be. The shop I took mine to said if they change and it does not take fluid I will need a new trans which sucks cause I only have 58K miles on my 06 750 and I thought this could not or should not happen to a German built car but will find out Wednesday.

deiontroy 11-20-2012 03:10 PM

Ok. So we can't just add fluid to the transmission when it's low?

SFbay 11-20-2012 06:38 PM

Quote:

Originally Posted by Blacksbimmer (Post 7205542)
Not 100% sure but it may be. The shop I took mine to said if they change and it does not take fluid I will need a new trans which sucks cause I only have 58K miles on my 06 750 and I thought this could not or should not happen to a German built car but will find out Wednesday.

Your shop is full of stpd ppl.
Just get it done and it'll be back on track.

ISIS27 11-21-2012 04:17 AM

i just had this happen to me , I though it was the sleeve as there was a service bulletin on it .... WRONG Then I thought is was the fluid that was low...... WRONG after I took it in the vehicle had tons of low voltage codes and the trans was not getting the right amount of current from the battery. Turns out My battery was going out, and if I would have never got that fault code i wouldnt have known. Battery replaced, issue resolved. OH same car also.

Blacksbimmer 11-21-2012 02:12 PM

Now I'm told I need a new trans. Can not believe this **** car warranty just expired 4 weeks ago CPO bought it a year and one month to the day with 48K miles now has 58K and needs a trans. This is bull **** & I'm closing on a new house & wife never wanted me to get the car. Damn I'm screwed, was told to call BMW north America and ask for help SMDH :(


All times are GMT -7. The time now is 12:34 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms