Bimmerfest - BMW Forums

Bimmerfest - BMW Forums (http://www.bimmerfest.com/forums/index.php)
-   E36 (1991 - 1999) (http://www.bimmerfest.com/forums/forumdisplay.php?f=97)
-   -   E36 after replacing the maf Transmission light on transmission shifts hard (http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=662025)

chase62002 12-03-2012 05:23 PM

E36 after replacing the maf Transmission light on transmission shifts hard
 
1997 328i had a poor idle and a hesitation on take off, I replaced the maf and the idle problem is gone but the Transmission warning light is on and the trans shifts hard with poor performance. Any ideals.

jonesin 12-03-2012 05:33 PM

Auto or manual?

ZeGerman 12-03-2012 05:38 PM

Gotta be an auto since manual cars don't have transmission warning lights. Changing the MAF shouldn't have affected the transmission, so I'd take it to a shop and have your TCU scanned.

chase62002 12-03-2012 05:50 PM

With the old maf installed the trans warning is off. It's only on with the new one.

jonesin 12-03-2012 06:01 PM

:confused: That makes less sense than not naming your kids Randy.

chase62002 12-04-2012 01:22 PM

I think I've read somewhere that you need to have the ecu adaptation when installing a new maf, is this right?

ZeGerman 12-04-2012 02:23 PM

No, I've never heard that, and people replace their MAFs all the time without doing anything with the ECU. This is a total mystery to me.

chase62002 12-04-2012 06:30 PM

With the old maf installed the car does not want to rev up when it does it very slow. With the the maf unplugged the idle is better and the car revs up great but the trans light comes on and also the I same with the new maf.

OV2310 12-04-2012 06:35 PM

Did you get oem? I heard ebays arent good for it.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I717 using Bimmer App

chase62002 12-04-2012 06:45 PM

It's was from eBay.

OV2310 12-04-2012 06:48 PM

Thats probably it.
Check for rips on the boot. I had the same problem.

Sent from my SAMSUNG-SGH-I717 using Bimmer App

jonesin 12-04-2012 09:32 PM

Quote:

Originally Posted by chase62002 (Post 7230779)
I think I've read somewhere that you need to have the ecu adaptation when installing a new maf, is this right?

It's sort of right. When you upgrade your 3" MAF to a 3.5" Porsche or 540i MAF you need to reflash your DME to get the most out of it (when it's combined with other upgrades/mods). But never to simply switch out your 3" MAF for another 3" MAF.


All times are GMT -7. The time now is 11:59 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms