Bimmerfest - BMW Forums

Bimmerfest - BMW Forums (http://www.bimmerfest.com/forums/index.php)
-   7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) (http://www.bimmerfest.com/forums/forumdisplay.php?f=126)
-   -   How do I hook up Cleansweep to L7 (http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=663526)

kharripe 12-11-2012 05:37 PM

How do I hook up Cleansweep to L7
 
Just got the whole cleansweep setup and I have know idea how to install it, I know the wires connect to the speakers but where would it go through the l7 or what? Please help
:thumbup:

kharripe 12-11-2012 09:38 PM

BUMP!!:mad:

sirstopher 12-11-2012 10:10 PM

What is cleansweep, educate me

kharripe 12-11-2012 10:27 PM

http://www.jlaudio.ca/car-audio-oem-...em-integration

cmpcpro 12-12-2012 12:19 AM

Not only is the one review on their website calling it a very sad product but it doesn't seem to be fiber optic compatable.. it may not need to be, it may connect to the outputs of the L7 I dont know, but I don't think anyone here will know, may want to call JL..

kharripe 12-12-2012 07:48 AM

Keif calling you out bro, help me out lol :thumbup:

mrbmwx5 12-12-2012 07:57 AM

This should help...
http://www.m5board.com/vbulletin/blogs/douglasabaker/

http://forums.bimmerforums.com/forum...d.php?t=799835

BuiltnBoostedZ 12-12-2012 11:06 AM

Cleansweep taps into the speaker wires to get a signal...cleans it up and then spits it out via RCAs. I've used this product before many times in the past. Great if you want to keep the factory head unit and add amps/subs/etc. If adding subs, tap into the rear most speakers so you aren't running wire all the way down the car.

DFEL750I 12-12-2012 05:04 PM

You need to tap in full range speakers. Basically your L7 amp stays in place an you tap into the speaker wires going from the logic 7 amp. Are you adding a sub?

Db750 12-12-2012 06:09 PM

If you just want to hook up subs why not just buy the L7 harness sold by member Technic? I think it's around $100.

VA BOI 750i 12-12-2012 06:18 PM

Quote:

Originally Posted by kharripe (Post 7243894)
Just got the whole cleansweep setup and I have know idea how to install it, I know the wires connect to the speakers but where would it go through the l7 or what? Please help
:thumbup:

Maybe you should ask PAPER. He has one in his car. At least he did in his pictures. :dunno:

DFEL750I 12-12-2012 07:45 PM

Quote:

Originally Posted by Db750 (Post 7246360)
If you just want to hook up subs why not just buy the L7 harness sold by member Technic? I think it's around $100.

Clean sweep is suppose to "clean up" the audio signal and give you better sound quality.

csmeance 12-12-2012 09:04 PM

Quote:

Originally Posted by kharripe (Post 7243894)
Just got the whole cleansweep setup and I have know idea how to install it, I know the wires connect to the speakers but where would it go through the l7 or what? Please help
:thumbup:

In all honesty, return it.

The Cleansweep is barely 4 channel audio with FL, FR, RL & RR signals. There is no dedicated subwoofer channels, tweeter channels, etc. You are going to need external crossovers to split up the signal and get the sound right. Adding more insult to injury, the factory system has WAY to many inputs for the cleansweep to accept! To fix this you need to spend more money on a JL summer (http://www.jlaudio.ca/cl-ssi-car-aud...egration-98112) to add up the signals.

IMO, do it the right way and get an Rocksford Fosgate 3.Sixty.3. It has 8 channel inputs so you can do the FL Tweeter and Mid, FR Tweeter and Mid, the subs and then the RL & RR mids. Then you go through PROPER tuning software with a mic and other stuff and tune it to YOUR LIKING.

OR you can get the JBL MS-8 which you hook up the same way as the 3.sixty.3 and setup a mic and set it to auto config. The HILARIOUS part is that it uses Logic 7 processing :rofl:

KaileSvick 12-12-2012 09:08 PM

Quote:

Originally Posted by kharripe (Post 7243894)
Just got the whole cleansweep setup and I have know idea how to install it, I know the wires connect to the speakers but where would it go through the l7 or what? Please help
:thumbup:

Is your factory l7 amp working correctly?

kharripe 12-18-2012 07:44 AM

I have technics harness already,

dsaautocustomz 12-18-2012 08:04 AM

If you have technics harness i dont think you need the cleansweep

Sent from my DROID RAZR using Bimmer App

csmeance 12-18-2012 12:05 PM

Quote:

Originally Posted by kharripe (Post 7257208)
I have technics harness already,

Quote:

Originally Posted by dsaautocustomz (Post 7257242)
If you have technics harness i dont think you need the cleansweep

Sent from my DROID RAZR using Bimmer App

In any case the Cleansweep is going to be useless since it needs the WHOLE 20hz to 20KHz Signal to "retune" it and make it flat, but the problem with that is that you need all the adapters, and then you'll have ****ty outputs since it only provides outputs for door speakers and not subs.

Return the cleansweep and just use the tecknic harness.

dsaautocustomz 12-18-2012 12:14 PM

:thumbup::thumbup::thumbup:
Quote:

Originally Posted by csmeance (Post 7257720)
In any case the Cleansweep is going to be useless since it needs the WHOLE 20hz to 20KHz Signal to "retune" it and make it flat, but the problem with that is that you need all the adapters, and then you'll have ****ty outputs since it only provides outputs for door speakers and not subs.

Return the cleansweep and just use the tecknic harness.


Nygel 01-07-2013 08:27 PM

the clean sweep will come into play if you are totally rewiring the audio system. The clean sweep goes after the ask unit and by passes the Logic 7 amp. you will install new amps as the amplification for the car, new power amps.


All times are GMT -7. The time now is 09:51 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms