Bimmerfest - BMW Forums

Bimmerfest - BMW Forums (http://www.bimmerfest.com/forums/index.php)
-   X3 E83 (2004 - 2010) (http://www.bimmerfest.com/forums/forumdisplay.php?f=65)
-   -   X# hard to start when cold (http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=665924)

Ron Birchard 12-24-2012 10:18 AM

X# hard to start when cold
 
I have this same problem and BMW Dealer can not figure it out.

"
Our 2007 X3 began to start and stall on cold mornings. This got progressively worse. Once started, it would not rev over1900 rpm until it reached near operating temp. Once up to temp, runs normally. Took it to dealer, they reprogramed, forund valvetronic faults, replaced motor, charged me $650+, did not solve problem. Still showing valvetronic faults.Got second opinion. Checked thermo time switch, coolant temp sensor, normal. Any ideas?"

After warming up it runs fine????

x3brian 12-24-2012 12:14 PM

What's your build month? That sure sounds like a cracked ccv/oil separator but not necessarily if you have the newer n52 motor....

Do you know what cel codes are being thrown?

Where in California? If it is the cold start ccv issue you would need to be in a pretty cold region of California for that to manifest....think truckee, parked outside all night and it's -5 below F.


All times are GMT -7. The time now is 09:02 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms