Bimmerfest - BMW Forums

Bimmerfest - BMW Forums (http://www.bimmerfest.com/forums/index.php)
-   E46 (1999 - 2006) (http://www.bimmerfest.com/forums/forumdisplay.php?f=98)
-   -   Post VANOS seal replacement question (http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=666653)

garcub 12-28-2012 05:42 PM

Post VANOS seal replacement question
 
Ok so a couple weeks ago I replaced the VANOS seals and could immediately tell a huge difference. I'm way past the break-in mileage and now it seems that the car has went back to its sluggish ways again. No SES or EML light....it just feels slow again. Any suggestions?

garcub 12-29-2012 08:34 AM

any ideas?

Solidjake 12-29-2012 11:53 AM

Might be your call to do so but you can re-do everything. My issue is that when it's extremely cold and I do my cold start I hear a metal knocking sound which I think is one of the pistons..... Looks like in the spring I have to do the job over again.

heztheone 12-29-2012 01:15 PM

u either got used to it, or it's a fluctuation in weather's temperature. my car runs the fastest at night or during cold weather due to lower temperature, in the summer or high temps, it feels like running slower...

garcub 12-31-2012 10:57 AM

below 3k its just dead again...pulls hard after 3k..just like before I did the seals. I just don't think I have the energy to care anymore..LOL Its been exhausting chasing all these damn gremlins.

smolck 01-02-2013 11:57 AM

Check your DISA for proper operation. If it is stuck open or not moving it would cause the issue you describe.


All times are GMT -7. The time now is 10:19 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms