Bimmerfest - BMW Forums

Bimmerfest - BMW Forums (http://www.bimmerfest.com/forums/index.php)
-   E60 (2004 - 2010) (http://www.bimmerfest.com/forums/forumdisplay.php?f=104)
-   -   2010 535i xdrive Y cable question (http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=672326)

lvly808 01-25-2013 12:03 PM

2010 535i xdrive Y cable question
 
I just got my car and in the center console there is no connection. There is a USB in glove compartment. I plug in the y cable using the USB and nothing happens. Am I missing some steps? Please help. I am beyond confused!

jcbryant6 01-25-2013 10:09 PM

I have a 2010 550, (so I'm sure there are different options), but I do have the center console USB and Aux plug. That's where I have the Y plugged into. I tried both the "Y" and the Apple USB in the glovebox where I would prefer to have my I-pod and neither worked.

andrewhoang90 01-25-2013 10:15 PM

My suggestion is to just buy a usb drive and put ur music in there so u dont have to keep on connecting n disconnecting it

Sent from my SGH-T889 using Bimmer App

jcbryant6 01-25-2013 10:36 PM

Quote:

Originally Posted by andrewhoang90 (Post 7339047)
My suggestion is to just buy a usb drive and put ur music in there so u dont have to keep on connecting n disconnecting it

I agree, before I bought the Y cable I just used a USB to load music on the hard drive, though it is a PITA because if you want to add one song you have to remove the whole folder than reload it with that one song.

andrewhoang90 01-25-2013 10:43 PM

I mean theres no point of using the y cable cuz my phone is sync using bluetooth and with the usb I dont have a problem adding song just plug it to you os system n upload pretty much doing the same thing with the phone but my the usb can stay put in the car so u dont have to unhook your phone everytime you leave the car

Sent from my SGH-T889 using Bimmer App

7amadabmw 01-26-2013 01:28 AM

Quote:

Originally Posted by lvly808 (Post 7337750)
I just got my car and in the center console there is no connection. There is a USB in glove compartment. I plug in the y cable using the USB and nothing happens. Am I missing some steps? Please help. I am beyond confused!

Do you have a USB connection and audio jack in the arm rest? Thats where i connect my y cable (with cable extensions) and it works fine

andrewhoang90 01-26-2013 01:31 AM

Yeah I have both the usb and aux port. I dont have the y cable, I connect my usb directly to the usb port

Sent from my SGH-T889 using Bimmer App

lvly808 01-26-2013 09:22 AM

Quote:

Originally Posted by 7amadabmw (Post 7339132)
Do you have a USB connection and audio jack in the arm rest? Thats where i connect my y cable (with cable extensions) and it works fine

I finally figured out that the y cable won't help me bc I don't have the USB or aux in the center console. I'll have to get a flash drive and transfer music or use the aux input in the back of the center console to plug my iPhone in. I bought the car thinking it had aux and USB. But it's ok. It works fine with the aux cable. Thanks for all your help


All times are GMT -7. The time now is 02:36 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms