Bimmerfest - BMW Forums

Bimmerfest - BMW Forums (http://www.bimmerfest.com/forums/index.php)
-   6 Series (http://www.bimmerfest.com/forums/forumdisplay.php?f=114)
-   -   Transmission going? (http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=672840)

CJ645Bern 01-28-2013 07:05 AM

Transmission going?
 
2005 645ci automatic

Has happened a few times. After a stop I would accelerate but my car would "launch" I would step on the gas but as my rpms went up my car wouldnt move. This happens quickly tho. After about a second, the car would jump. And its not your typical stickshift launch. Its more like a somewhat violent jump. Any ideas?

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Bimmer App

HerbP 01-28-2013 10:49 AM

I would check the level of fluid, before anything is damaged. Sounds to me like you are low on fluid, or the filter might be clogging. You can purchase the pan, filter, & fluid for around 275.00. If the mileage is over 50k, I would suggest changing everything out. I believe there is a DIY in the DIY 6 Forum.

Good Luck!

CJ645Bern 01-28-2013 10:52 AM

Quote:

Originally Posted by HerbP (Post 7343471)
I would check the level of fluid, before anything is damaged. Sounds to me like you are low on fluid, or the filter might be clogging. You can purchase the pan, filter, & fluid for around 275.00. If the mileage is over 50k, I would suggest changing everything out. I believe there is a DIY in the DIY 6 Forum.

Good Luck!

Thanks! But if my fluid was low wouldn't my idrive notify me?

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Bimmer App

greco2000 01-28-2013 01:47 PM

It won't notify you. You may have a leak in the megatronic sleeve. There is no dipstick to check the levels. Get it done before you need a new tranny

gregb 01-28-2013 04:11 PM

Quote:

Originally Posted by greco2000 (Post 7343865)
It won't notify you. You may have a leak in the megatronic sleeve. There is no dipstick to check the levels. Get it done before you need a new tranny

+1 - I had the mechatronic sleeve leak and my first indicator was a very slight hesitation with a few shifts that didn't go away with a tranny reset - no fluid showed on the floor so get yours checked pronto.

amennrahh 01-28-2013 09:51 PM

There are a few posts on here which cover the solenoid issue within the mechatronics sleeve. Give it a go: http://www.bimmerfest.com/forums/sho...d.php?t=668440

Sammyy90 01-29-2013 02:22 PM

I'm having the same exact problem !!


All times are GMT -7. The time now is 03:44 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms