Bimmerfest - BMW Forums

Bimmerfest - BMW Forums (http://www.bimmerfest.com/forums/index.php)
-   E46 (1999 - 2006) (http://www.bimmerfest.com/forums/forumdisplay.php?f=98)
-   -   2000 323i Radio works great just no Bass (http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=673589)

deadlygt22 01-31-2013 02:39 PM

2000 323i Radio works great just no Bass
 
Hello all, I am new to the forum so If I post in wrong thread don't be afraid to correct me. Anyways I just bought my first BMW and love it. Runs great and drives great. The ONLY problem I've found with it is that although the radio works well and functions correctly, there is zero bass. I'll adjust all the way up and still nothing. I'll turn up almost as loud as it'll go and again, no bass. Is this a common problem maybe? I'm hoping it is a blown fuse or maybe a bad amp. If so which fuse should I check for and where exactly are the amps? Thanks so much for the help!!!

OfTheLost 01-31-2013 05:26 PM

The standard sound systems in these cars are pretty notorious for being bad quality. I had the same problem as you and when i took the door panels off the rubber around the speaker cones was completely dry rotted, same for the ones in the rear deck. I went to a local junk yard and picked up a set of bose speakers for around 20 bucks and swapped them in. Its still not the greatest system ever but sounds much better and was cheap to do. Of course there are other routes you could take but this is probably the easiest and cheapest.


All times are GMT -7. The time now is 07:22 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms