Bimmerfest - BMW Forums

Bimmerfest - BMW Forums (http://www.bimmerfest.com/forums/index.php)
-   7 Series - F01 (2009 - current) (http://www.bimmerfest.com/forums/forumdisplay.php?f=143)
-   -   Drivetrain warning message (http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=673684)

al7oot 02-01-2013 02:39 AM

Drivetrain warning message
 
1 Attachment(s)
Has anyone of you guys experience this problem before

rajeek 02-01-2013 10:16 AM

Yes, it was an engine timing/spark plug issue. It started intermittent, but then became more frequent over the year. Dealer had the car for a few days to finally correct.

ChrisF01 02-01-2013 11:50 AM

Got it three times; first it was a cylinder coil needed to be replaced, second it was an 02 sensor, lastly they replaced the computer control module. After the module I haven't had an issue, and have put on ~3-4k miles.

al7oot 02-01-2013 01:01 PM

Thanks guys...

azbimmer 02-01-2013 03:06 PM

Quote:

Originally Posted by al7oot (Post 7352337)
Has anyone of you guys experience this problem before

Had it last week. It went away after restart. Dealer has scheduled service.

al7oot 02-02-2013 10:25 AM

Quote:

Originally Posted by azbimmer (Post 7353629)
Had it last week. It went away after restart. Dealer has scheduled service.

It's also gone when restart the engine.

ChrisF01 02-02-2013 11:19 AM

Quote:

Originally Posted by al7oot (Post 7354987)
It's also gone when restart the engine.

Don't worry the dealer will still be able to see the error message even if it went away.

azbimmer 02-07-2013 06:47 PM

Update
 
Got my car back after 2 days at the dealer. It was diagnosed as a faulty camera module draining the battery, leading to all sorts of error messages.

Dealer changed the module, reset the software to the "latest" applicable release, and the car did seem to have gotten the old oomph back.

Maybe the faulty module was the reason for 3 battery changes in 3 years.

We'll see how well this fix holds up.

I am convinced, that these cars should not be owned when the warranty runs out. My 7 year old 330CiC works like a champ. But this car will be traded in as soon as the warranty runs out.

al7oot 02-08-2013 02:10 AM

Quote:

Originally Posted by azbimmer (Post 7367107)
Got my car back after 2 days at the dealer. It was diagnosed as a faulty camera module draining the battery, leading to all sorts of error messages.

Dealer changed the module, reset the software to the "latest" applicable release, and the car did seem to have gotten the old oomph back.

Maybe the faulty module was the reason for 3 battery changes in 3 years.

We'll see how well this fix holds up.

I am convinced, that these cars should not be owned when the warranty runs out. My 7 year old 330CiC works like a champ. But this car will be traded in as soon as the warranty runs out.

I don't mind using the car even the warranty run out. I dropped the car in the dealer yesterday and I'm waiting for the diagnosing. As soon they finish I'll post the problem.

Tuesday 02-08-2013 07:15 AM

I got this along with a DSC error - turned out to be injectors.

al7oot 03-30-2013 09:13 AM

OK guys the dealer checked the car and re-programmed the computer and the car is fine BUT after a couple of days driving the car in sport+ mode I discovered that the error shown up when the rpm hit 7500 and the transmission changed from the 3rd to 4th gear other wise when I drive it normally (any mode) the car is fine no error. So what do you think guys !?

rajeek 03-30-2013 09:50 AM

Just had this again on my car 3d ago. Dealer says it is a vanos sensor that they are changing. Happened on the last day of full warranty, so I rushed the car back in. Crazy! Seems to be a huge issue with this engine!

al7oot 03-30-2013 09:53 AM

Quote:

Originally Posted by rajeek (Post 7482498)
Just had this again on my car 3d ago. Dealer says it is a vanos sensor that they are changing. Happened on the last day of full warranty, so I rushed the car back in. Crazy! Seems to be a huge issue with this engine!

So how is the car after they changed the sensor? Did you got the warning message again?

rajeek 03-30-2013 10:05 AM

Quote:

Originally Posted by al7oot (Post 7482506)
So how is the car after they changed the sensor? Did you got the warning message again?

Will have the car back Monday. Can let you know then. Apparently it was a 2 day job to change it out and a 1 day delay to get the part.

ChrisF01 03-30-2013 11:08 AM

Quote:

Originally Posted by rajeek (Post 7482537)
Will have the car back Monday. Can let you know then. Apparently it was a 2 day job to change it out and a 1 day delay to get the part.

Did you get an extended warranty, a CPO, or mechanical breakdown insurance?

rajeek 03-30-2013 11:12 AM

Quote:

Originally Posted by ChrisF02 (Post 7482658)
Did you get an extended warranty, a CPO, or mechanical breakdown insurance?

I've got CPO for another 2 years, so not that worried. Just didn't want to deal with CPO deductible, so wanted to get the car in immediately.

haastx10 03-30-2013 01:36 PM

Quote:

Originally Posted by rajeek (Post 7482537)
Will have the car back Monday. Can let you know then. Apparently it was a 2 day job to change it out and a 1 day delay to get the part.

Hope they fix it permanently... if there is such a thing? lol Looking forward to your report on all the upgrades you're about to instal!!!

rajeek 03-30-2013 01:55 PM

Quote:

Originally Posted by haastx10 (Post 7482910)
Hope they fix it permanently... if there is such a thing? lol Looking forward to your report on all the upgrades you're about to instal!!!

Thanks. All pending stuff in my signature below is now scheduled for next week. Will be busy wed/thurs/fri, so will have to get some pics up on this coming weekend.


All times are GMT -7. The time now is 10:11 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms