Bimmerfest - BMW Forums

Bimmerfest - BMW Forums (http://www.bimmerfest.com/forums/index.php)
-   F10 / F11 (2011 - Current) (http://www.bimmerfest.com/forums/forumdisplay.php?f=141)
-   -   Vehicle Check due..."Since 01/2000"!! (http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?t=678703)

MWPos 02-26-2013 10:19 AM

Vehicle Check due..."Since 01/2000"!!
 
3 Attachment(s)
My car greeted me this morning with the warning that Vehicle check service is past due "since 01/2000"! Yesterday, it showed, correctly I think, that Vehicle check is due 6/2015. I'm taking the car in tomorrow to have this looked at. My car does seem to know the correct date and time. My concern is that, just as on a computer motherboard with a dead CMOS battery or CMOS reset, something lost power or was reset and an internal clock reset to base time zero. Has anyone seen this in their car?

FreqMan 02-26-2013 04:35 PM

My Service interval changed all of a sudden. The dealer performed a software update. Seems to be fine now. A software update is an 8+ hour job - consider a loaner

Mr. Grumpy 02-26-2013 05:46 PM

Mine says that I'm 40,000 miles over due. My car has only 18,000 miles:dunno:

Needsdecaf 02-26-2013 05:54 PM

Ah, so I'm not the only one with the issue!

My car has been in TWICE for this issue. My latest repair said that the repair was to...get this......replace the instrument cluster!!!!

They tried to load software and said it was fixed.....not.

We'll see what happens. I have other issue I'm contending with.

MWPos 02-26-2013 08:20 PM

My confused car goes in tomorrow afternoon and I've always happily accepted the loaner. I would never, ever, have guessed that the instrument cluster could be at fault. I'm always happy for a software update. I do admit that I have been driving very fast lately...Warp 9+...This may mean that I have travelled so close to the speed of light that the space-time continuum has been distorted locally. Hmmm…...imagine the service advisors laughing after writing up THIS "customer comment".

Diplomatic 02-26-2013 08:56 PM

Mine just reset to 2000 too in the last week. I'm taking my car in tomorrow, I'll see what the dealer says

MWPos 02-27-2013 06:06 AM

Quote:

Originally Posted by Diplomatic (Post 7407472)
Mine just reset to 2000 too in the last week. I'm taking my car in tomorrow, I'll see what the dealer says

My vehicle's production date is 3/2011. What's yours?

Diplomatic 02-27-2013 03:55 PM

Mine is 02/2012

Needsdecaf 02-27-2013 06:37 PM

4/2010.

So that's not it.

MWPos 02-27-2013 08:21 PM

I was in and out in one hour and the work performed was to do the Vehicle check and to reset the interval warning. If my story turns out to be anything like yours, and I have to take it in again, I'll be more demanding and ask for the problem, not the symptom, to be corrected.

kc1953 03-01-2013 07:03 AM

Quote:

Originally Posted by Needsdecaf (Post 7407045)
Ah, so I'm not the only one with the issue!

My car has been in TWICE for this issue. My latest repair said that the repair was to...get this......replace the instrument cluster!!!!

They tried to load software and said it was fixed.....not.

We'll see what happens. I have other issue I'm contending with.

Needs. They must have built your f10 during Oktoberfest, given all the problems you have had.

Needsdecaf 03-01-2013 08:08 AM

Quote:

Originally Posted by kc1953 (Post 7412732)
Needs. They must have built your f10 during Oktoberfest, given all the problems you have had.

April 2010 build so no. Too late for Fasching too.

Just must have been before they worked out all the bugs.

Art234 03-01-2013 09:36 AM

My car has the same problem-says Service due since 1/2000. And it happened when they did a service, and the software update for the drivability/tip-in issue. I am just ignoring it for now but plan to call my service advisor and see what the deal is.

At least I am glad to see I'm not alone...

MWPos 03-01-2013 09:09 PM

my dealer did the Vehicle check and reset the warning. Still good three days later.

MWPos 03-11-2013 09:01 PM

To follow up from this iDrive issue on 2/26, on 3/6 iDrive froze (locked up) and rebooted. Now I'm going to ask more sincerely about whether there is a common component which may be failing.

According to my key fob reading, my Integration plant is F010-11-03-502 and my I-Level HO is F010-12-11-503 with "New integration level available" as "none".

Any idea if there is a common theme to the problems on 2/26 and 3/6?

septaken 03-14-2013 07:03 AM

I have a2011 550xdrive and I had the exact same problem 6 months ago. The dealer fixed it now its back again, back at the dealer for that and a list of other things

MWPos 03-14-2013 11:02 AM

My dealer replaced my CIC. The shop foreman and the field tech rep decided that two instances of CIC-related problems within seven days was grounds for CIC replacement. Good luck with your repairs!

azray7 07-08-2013 02:24 AM

Just checking in to see if anyone has been able to get the service due since 01-2000 issue fixed. I have taken my car in three times for this. So far, my SA has only reported software updates. I'm a little irritated at this point. Seems the lag issue gets resolved, then the service due comes back along with the lag.

Help! Thank you for your advice!

MWPos 07-08-2013 05:28 AM

Vehicle Check due..."Since 01/2000"!!
 
Since my CIC replacement the problem has not returned.


Sent from BimmerApp mobile app

azray7 07-08-2013 08:59 AM

Thanks MWPos! What does replacing the CIC entail? Does that, is that, the screen that displays the iDrive functions?

Thank you for your response!

azray7 07-08-2013 06:25 PM

Irritated
 
Anyone else have their CIC replaced to fix this? :drive:

Needsdecaf 07-08-2013 07:29 PM

Vehicle Check due..."Since 01/2000"!!
 
Quote:

Originally Posted by azray7 (Post 7698509)
Anyone else have their CIC replaced to fix this? :drive:

Just had mine fixed with a simple reprogram.


Sent from BimmerApp mobile app

azray7 07-08-2013 07:33 PM

Needsdecaf - How long has it been fixed? Mine has been fixed with a program 3 times but comes back within a month. Do you know what program ws used to fix yours?

Thanks for your response.

MWPos 07-08-2013 08:54 PM

Quote:

Originally Posted by azray7 (Post 7697378)
Thanks MWPos! What does replacing the CIC entail? Does that, is that, the screen that displays the iDrive functions?

Thank you for your response!

Yes, it is the screen that displays the iDrive system. I'm sorry to be useless, but I could not tell whether the screen had been replaced during the CIC replacement, nor do I know whether the screen and CIC are an integrated module, nor did I ask. My screen was in perfect condition except for normal dust, and when I got the car back (same day service) the only difference I could tell was that the screen was clean. The car is cleaned, inside and out, whenever it comes out of service so it's always looked better than when I've taken it in and the screen's cleanliness could have been the result of being new, or just cleaned.

I'll call my SA tomorrow and ask, and report back here.

Regards,
MWPos

azray7 07-09-2013 04:06 AM

Thank you MWPos! I look forward to hearing back from you. :drive:


All times are GMT -7. The time now is 02:24 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms