Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > Search Forums

Showing results 1 to 5 of 5
Search took 0.18 seconds.
Search: Keyword(s): ; Posts Made By: airplane
Forum: X5 E53 (1999 - 2006) 12-04-2012, 11:53 AM
Replies: 13
Views: 3,881
Posted By airplane
As far as I know the oil separator on my vehicle...

As far as I know the oil separator on my vehicle is the CCVs on the top of the valve covers, I could be wrong. I was told that they were replaced recently. I checked them myself and they seem to be...
Forum: X5 E53 (1999 - 2006) 12-01-2012, 07:29 PM
Replies: 4
Views: 3,284
Posted By airplane
I have an 04 X5 4.4 with the same problem. Yhe...

I have an 04 X5 4.4 with the same problem. Yhe CCVs were replaced about 1K ago but still have smoke. I am going to do a Liqui-Moly flush and then put a 10w30 Redline oil in it and see what happens....
Forum: X5 E53 (1999 - 2006) 12-01-2012, 06:31 PM
Replies: 13
Views: 3,881
Posted By airplane
I have a 04 X5 4.4 that had the CCVs replaced...

I have a 04 X5 4.4 that had the CCVs replaced about 1K ago. Im still getting some smoke after idling. I disconnected one of the tubes that goes between the CCV and the intake and put my finger in it...
Forum: X5 E53 (1999 - 2006) 12-01-2012, 09:58 AM
Replies: 7
Views: 7,223
Posted By airplane
I have the same problem. 04 X5 4.4. My friend has...

I have the same problem. 04 X5 4.4. My friend has the same vehicle, same problem. His smokes on startup, mine doesn't. Both have 78K. Replaced CCVs in mine 1K ago, still have alot of oil in the tubes...
Forum: X5 E53 (1999 - 2006) 12-01-2012, 09:17 AM
Replies: 2
Views: 3,073
Posted By airplane
04 BMW X5 sport 75K

I couldn't describe my problem any better either! I have a 04 X5 4.4 ( 75K ) and it does the exact same thing. I have been told that it can only be two things, the CCV's or valve stem seals. The...
Showing results 1 to 5 of 5

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 09:22 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms