Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 31
Search took 0.61 seconds.
Search: Keyword(s): ; Posts Made By: resistro
Forum: E60 (2004 - 2010) 12-07-2013, 01:35 PM
Replies: 40
Views: 2,220
Posted By resistro
battery drain

I am also in the process of determining cause of my battery drain on 04 525....

So far my drain is at around 10ma (10 milliamps=.010 amps) a few minutes after the car is off. You have to wait a...
Forum: E60 (2004 - 2010) 12-06-2013, 02:49 PM
Replies: 8
Views: 2,661
Posted By resistro
Did you ever figure out what it was??? I got same...

Did you ever figure out what it was??? I got same car-same problem?
Forum: 7 Series - F01 / F02 (2009 - current) 11-27-2013, 10:43 AM
Replies: 7
Views: 644
Posted By resistro
Bad fuel injectors

Turned out my problem (Code: <118101 Mixture Control 2: Mixture too Lean>) was two bad fuel injectors. Direct Injection system is hard on these injectors.

The dealer said the checked the plugs...
Forum: 7 Series - F01 / F02 (2009 - current) 11-27-2013, 10:25 AM
Replies: 8
Views: 1,004
Posted By resistro
buldges in sidewall

BTW

about after a week after installing the Michelins I noticed small BULDGES all along the sidewall of all 4's!!! NO KIDDING. Does not seem to affect the ride YET. But sidewall buldging usually...
Forum: E60 (2004 - 2010) 11-27-2013, 10:13 AM
Replies: 10
Views: 1,358
Posted By resistro
Program CAS

Im the dude with the 'bricked' CAS...

I bought a used KEY (w/tumbler), DME, CAS and pluged it all in and the car fired right up. That was all I need to do is get my car running again for time...
Forum: E60 (2004 - 2010) 11-25-2013, 05:37 AM
Replies: 3
Views: 429
Posted By resistro
bricked CAS

You ever get this to work? I got same problem. I need to repace CAS and program with used CAS-OR-replace CAS and DME amd KEY and do not have to program?
Forum: E60 (2004 - 2010) 11-25-2013, 05:35 AM
Replies: 10
Views: 1,358
Posted By resistro
Replaceing CAS

You ever get this to work. I need to repace CAS and program with used CAS-OR-replace CAS and DME amd KEY and do not have to program?
Forum: 7 Series - F01 / F02 (2009 - current) 09-14-2013, 08:35 PM
Replies: 8
Views: 1,004
Posted By resistro
Goodyear run flats Vs. Michelin Pilot Primacy XSE W's

As soon as i got my 2010 750LXi I pulled off those runflats and installed the pilots. I noticed right off the bat the pilots were way way lighter. I was so exited. But, I actually think the car drove...
Forum: 7 Series - F01 / F02 (2009 - current) 05-15-2013, 03:07 PM
Replies: 7
Views: 644
Posted By resistro
Called BMW NA and had to threaten them with...

Called BMW NA and had to threaten them with litigation to get my point across. The dealer finally took my issue seriously and took the time to troubleshoot the car the right way. They pulled the...
Forum: 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) 05-10-2013, 02:09 PM
Replies: 9
Views: 3,194
Posted By resistro
2-1 Harsh downshift fix

Just got done updating the EGS on my 2003 745 using PROGMAN. It had the harsh 2-1 downshift. ITS FIXED!! So happy, no more 'CLUNK'.

:)Thanks for the posts!! :)
Forum: 7 Series - F01 / F02 (2009 - current) 05-07-2013, 04:45 PM
Replies: 7
Views: 644
Posted By resistro
Will BMW North America cover repair cost if car has 50,400mi on it?

I bought the car with 50,400mi (2010 LXI) and had to take it right back to the dealer for the CEL. Nor the Dealer or BMW North America can tell me if it will be covered under warranty or not. So far...
Forum: 7 Series - F01 / F02 (2009 - current) 05-07-2013, 04:34 PM
Replies: 11
Views: 1,080
Posted By resistro
This is what is goin on with mine when cold... ...

This is what is goin on with mine when cold...

CEL Code: <118101 Mixture Control 2: Mixture too Lean>
2010 750LXI
50,600mi.
When its cold and at low RPMS (about 25MPH) I can feel is hesitate...
Forum: 7 Series - F01 / F02 (2009 - current) 05-07-2013, 03:03 PM
Replies: 7
Views: 644
Posted By resistro
Check Engine Light/burns oil too

Code: <118101 Mixture Control 2: Mixture too Lean>
2010 750LXI
50,600mi.
When its cold and at low RPMS (about 25MPH) I can feel is hesitate like its got a misfire (but know misfire code). Took...
Forum: 7 Series DIY 05-04-2013, 10:46 PM
Replies: 56
Views: 36,329
Posted By resistro
Thanks for the reply. I actually think I am...

Thanks for the reply. I actually think I am getting somewhere. Its about 1:30am and i been messing with this for hours now. tired.

I am running into 2 problems.

1) So when ran WinKFP it would...
Forum: 7 Series DIY 05-04-2013, 01:32 PM
Replies: 56
Views: 36,329
Posted By resistro
Flash EGS

I am a newbie when it comes to flashing. Got a 2003 745 with the harsh 2-1 downshift.

I think I got all the software I need installed to do the job but I don't know the steps to take. I have spent...
Forum: 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) 05-04-2013, 12:54 PM
Replies: 154
Views: 49,682
Posted By resistro
Problem solved

http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?p=7324530&highlight=#post7324530
Forum: 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) 05-04-2013, 12:53 PM
Replies: 34
Views: 1,750
Posted By resistro
Porblem solved

http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?p=7324530&highlight=#post7324530
Forum: 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) 03-22-2013, 12:20 PM
Replies: 5
Views: 1,066
Posted By resistro
This is how I fixed it... ...

This is how I fixed it...

http://www.bimmerfest.com/forums/showthread.php?p=7351553&highlight=#post7351553
Forum: 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) 03-22-2013, 12:05 PM
Replies: 14
Views: 2,635
Posted By resistro
FINALLY solved it, my 'BMW' logo stuck on the...

FINALLY solved it, my 'BMW' logo stuck on the Nav. It was the ASK unit. 100% sure. I decided to reset the Bat. every time I bypassed a MOST unit with the fiber jumper. When I got to the ASk unit the...
Forum: BMW Coding and Programming 03-22-2013, 11:50 AM
Replies: 16
All BMWs ifh-0009
Views: 3,177
Posted By resistro
It 'connection problem' and my 'BMW' logo stuck...

It 'connection problem' and my 'BMW' logo stuck screen turned out to be the ASK (Dash CD player) unit. 100% sure. The ASK unit runs the diagnostic functions for the MOST.
Forum: BMW Coding and Programming 03-15-2013, 06:42 PM
Replies: 16
All BMWs ifh-0009
Views: 3,177
Posted By resistro
My 'connection' problem was MY CAR....I do not...

My 'connection' problem was MY CAR....I do not know what module is giving me the connection problem, but sometimes my issue with my NAV will go away for a while (until I restart my car) then the it...
Forum: BMW Coding and Programming 02-16-2013, 06:11 PM
Replies: 16
All BMWs ifh-0009
Views: 3,177
Posted By resistro
2003 745LI I am using the same connector. ...

2003 745LI

I am using the same connector.

Trying to diagnose my navigation system. 'BMW' logo is stuck on.

I can only connect to the option MOST/CAN Gateway (2nd pic), when I try to connect...
Forum: 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) 02-01-2013, 02:10 PM
Replies: 2
Views: 589
Posted By resistro
I am trying to do the same also. I got Windows 7....

I am trying to do the same also. I got Windows 7. Im sure it can work on it. But im gonna keep trying and post if I got anything good. BTW, There are some youtube videos.
Forum: 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) 01-31-2013, 04:25 PM
Replies: 14
Views: 2,635
Posted By resistro
Like I stated, I already bypassed the NAV and it...

Like I stated, I already bypassed the NAV and it didn't help..
FYI: i wasn't trying trying to be cheap. Just wanted to let people know you don't have to go threw the trouble to buy a bypass loop...
Forum: 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) 01-24-2013, 04:15 PM
Replies: 11
Views: 3,657
Posted By resistro
Got it fixed. I just had to reset it with my...

Got it fixed. I just had to reset it with my scanner. So far so good.
Showing results 1 to 25 of 31

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 12:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms