Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 57
Search took 0.41 seconds.
Search: Keyword(s): ; Posts Made By: dablk1
Forum: 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) 01-06-2013, 07:33 AM
Replies: 18
Views: 2,069
Posted By dablk1
I got rid of it.

I got rid of it.
Forum: 7 Series DIY 07-03-2012, 03:33 PM
Replies: 177
Views: 87,801
Posted By dablk1
Well I did th "coolant pipe" project and my...

Well I did th "coolant pipe" project and my problem returned 2 days later, so I'm pulling the intake again.
Forum: 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) 07-03-2012, 03:15 PM
Replies: 18
Views: 2,069
Posted By dablk1
Well here's the update. I replaced the coolant...

Well here's the update. I replaced the coolant pipe. The car ran fine for a day and a half. I am now back to squae one. I am having the same problem all over again. I am going to dig in again...
Forum: 7 Series DIY 06-30-2012, 06:08 AM
Replies: 177
Views: 87,801
Posted By dablk1
No and I changed the oil yesterday.

No and I changed the oil yesterday.
Forum: 7 Series DIY 06-29-2012, 05:16 PM
Replies: 177
Views: 87,801
Posted By dablk1
As of right now, the problem has returned. My...

As of right now, the problem has returned. My engine still overheats with coolant loss, but I haven't noticed any leaks whatsoever. I've replaced everything except the waterpump.
Forum: 7 Series DIY 06-29-2012, 05:12 PM
Replies: 177
Views: 87,801
Posted By dablk1
That's pretty weird; I had to remove my wires...

That's pretty weird; I had to remove my wires before I removed my fuel raisl. 2 intake manifolds(I only had one unless you are referring to the gaskets) I didn't remove my injectors as it didn't...
Forum: 7 Series DIY 06-26-2012, 08:11 PM
Replies: 177
Views: 87,801
Posted By dablk1
Well I replaced my coolant pipe. Reassembled...

Well I replaced my coolant pipe. Reassembled everything and now I'm getting a misfire and sounds like it sucking in air on the side of the intake. I will pull some codes and report back. I'm not...
Forum: 7 Series DIY 06-18-2012, 11:34 AM
Replies: 177
Views: 87,801
Posted By dablk1
Need a little help guys. I am presently fixing...

Need a little help guys. I am presently fixing my coolant pipe issue. Everything was going well until I was trying to remove the fuel rail. The screws are loose and I gave it a few tugs but it...
Forum: 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) 03-03-2012, 06:39 PM
Replies: 18
Views: 2,069
Posted By dablk1
Will do, but won't be able to get another until...

Will do, but won't be able to get another until Monday.
Forum: 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) 03-03-2012, 10:10 AM
Replies: 18
Views: 2,069
Posted By dablk1
I am 100% percent sure that there aren't any...

I am 100% percent sure that there aren't any leaks right now. I'll try to bleed the system. Will keep the forum updated.
Forum: 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) 03-03-2012, 09:25 AM
Replies: 21
Views: 1,100
Posted By dablk1
Yes. Please keep the community updated.

Yes. Please keep the community updated.
Forum: 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) 03-03-2012, 09:15 AM
Replies: 46
Views: 2,508
Posted By dablk1
Happy Birthday Man!

Happy Birthday Man!
Forum: 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) 03-03-2012, 08:24 AM
Replies: 18
Views: 2,069
Posted By dablk1
Well it appeared that there was good "peeing...

Well it appeared that there was good "peeing pressure" inside of the reservoir which I thought ruled out the waterpump and cooling pipe. You stated that you pressure wasn't good here. When you say...
Forum: 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) 03-03-2012, 07:18 AM
Replies: 18
Views: 2,069
Posted By dablk1
I installed a new tstat. Still no heat and the...

I installed a new tstat. Still no heat and the lower radiator hose remains cold/cool to the touch. I am not losing one single drop of coolant.
Forum: 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) 03-02-2012, 11:18 AM
Replies: 25
Views: 3,524
Posted By dablk1
Thanks for the tip.

Thanks for the tip.
Forum: 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) 03-01-2012, 04:53 PM
Replies: 18
Views: 2,069
Posted By dablk1
Well initially my heat was fine. I can't recall...

Well initially my heat was fine. I can't recall exactly when, but then it stopped working while I was trying to track down my coolant leaks. I'm really leaning towards the tstat because it feels...
Forum: 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) 03-01-2012, 04:15 PM
Replies: 18
Views: 2,069
Posted By dablk1
Well I fixed all of the leaks. The hose pees...

Well I fixed all of the leaks. The hose pees like no ones business. I'm uncertain about the year of the water pump and such. I have a 2002 with 102k on the clock.
Forum: 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) 03-01-2012, 03:58 PM
Replies: 25
Views: 3,524
Posted By dablk1
This is tuff one. Keep us posted.

This is tuff one. Keep us posted.
Forum: 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) 03-01-2012, 03:12 PM
Replies: 18
Views: 2,069
Posted By dablk1
Let me make sure I understand. The car has been...

Let me make sure I understand. The car has been sitting for 3 days. It's nice and cold. So I should remove the coolant cap and water should be peeing from the small hose that runs across the top...
Forum: 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) 03-01-2012, 03:07 PM
Replies: 25
Views: 3,524
Posted By dablk1
All I can do is echo other suggestions. Check,...

All I can do is echo other suggestions. Check, check and check again all hoses.
Forum: 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) 03-01-2012, 02:37 PM
Replies: 18
Views: 2,069
Posted By dablk1
Did you have any coolant leaks while you were...

Did you have any coolant leaks while you were trying to get the problem diagnosed? Did a lot of pressure build up in your reservoir? I wanted to try a little more troubleshooting before going...
Forum: 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) 03-01-2012, 01:12 PM
Replies: 18
Views: 2,069
Posted By dablk1
No Cabin Heat

I was wondering if there was a sure way to rule out bad water pump/ t-stat?

Symptoms. No cabin heat and car runs hot.
Forum: 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) 03-01-2012, 03:12 AM
Replies: 25
Views: 3,524
Posted By dablk1
Well I noticed a pin hole leak in it one day...

Well I noticed a pin hole leak in it one day after a drive. Once I replaced it,the larger leak behind the transmission tunnel disappeared.
Forum: 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) 02-28-2012, 03:41 PM
Replies: 25
Views: 3,524
Posted By dablk1
Well I found the other leak. It was the mounting...

Well I found the other leak. It was the mounting plate that the second thermostat is attached to. It had a 4" crack in it along the seam. The plate is plastic and it's about 11" long. Part#...
Forum: 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008) 02-27-2012, 08:18 PM
Replies: 15
Views: 1,172
Posted By dablk1
In any case. The second thermostat attaches to...

In any case. The second thermostat attaches to another housing that connects 2 hoses from a cooler, that in turn connects to the radiator. It turns out that this housing was cracked...not the...
Showing results 1 to 25 of 57

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 12:27 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms