Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 256
Search took 0.60 seconds.
Search: Keyword(s): ; Posts Made By: ncord
Forum: X3 E83 (2004 - 2010) Yesterday, 11:34 AM
Replies: 28
Views: 839
Posted By ncord
What signs did you have that the steering sensor...

What signs did you have that the steering sensor was bad. Were you able to do it yourself?
If so how much and how hard to change???My lites just came back on again and seemed to be in LIMP MODE when...
Forum: X3 E83 (2004 - 2010) Yesterday, 04:29 AM
Replies: 28
Views: 839
Posted By ncord
Well after 3 days of trouble free driving,my 3...

Well after 3 days of trouble free driving,my 3 lites come on again.I drove about 10 miles around town ,stopping and starting but lites stayed on.Then I turned the ignition on and off a few times and...
Forum: X3 E83 (2004 - 2010) 08-25-2016, 07:54 AM
Replies: 28
Views: 839
Posted By ncord
Checked for codes,but none showing .Cleared...

Checked for codes,but none showing .Cleared anyway and no lites on right now .Put meter on battery,and everything good.Battery reading 12.5 with engine off & 14.2v when running. Took buggy for good...
Forum: X3 E83 (2004 - 2010) 08-24-2016, 12:56 PM
Replies: 28
Views: 839
Posted By ncord
Teeth worn off on one sideof the old gear.But I...

Teeth worn off on one sideof the old gear.But I spoke to soon earlier. Drove about 20 mi.this AM and all was good.
Drove again just now and ABS,Brake & 4x4 lites came on,and then went off.This...
Forum: X3 E83 (2004 - 2010) 08-24-2016, 03:16 AM
Replies: 28
Views: 839
Posted By ncord
Installed new gear and all the lites are...

Installed new gear and all the lites are gone.Took longer than expected to get servomotor out.My female torx sockets were too long so had to fight with a couple of bolts.Need short sockets for sure.I...
Forum: X3 E83 (2004 - 2010) 08-18-2016, 04:22 AM
Replies: 28
Views: 839
Posted By ncord
If I disconnect the plug to the transfer...

If I disconnect the plug to the transfer case,will it do any harm to drive the car around town a bit until my gear arrives.I`m stranded and wanted to avoid renting a car if I can.
Forum: X3 E83 (2004 - 2010) 08-17-2016, 03:24 PM
Replies: 28
Views: 839
Posted By ncord
I`m at 118k miles .Mostly highway miles in good...

I`m at 118k miles .Mostly highway miles in good weather.Transfer case oil has been changed on a regular basis.I would say change it before 100k mi.
Forum: X3 E83 (2004 - 2010) 08-17-2016, 01:56 PM
Replies: 28
Views: 839
Posted By ncord
I just ordered one from Amazon.ca..My problem is...

I just ordered one from Amazon.ca..My problem is I only have one car so was going to rotate
gear till new one arrived. I hope this is the problem.
Forum: X3 E83 (2004 - 2010) 08-17-2016, 12:29 PM
Replies: 28
Views: 839
Posted By ncord
Triad of Lights

Just got tri-ad of lites...BRAKE,ABS,& 4x4.Car ran fine until I tried reverse and then went into Limp Mode.Drove ok in forward gears. Is this the gear in the transfer case that people talk about? Can...
Forum: X3 E83 (2004 - 2010) 08-17-2016, 04:49 AM
Replies: 9
Views: 515
Posted By ncord
Another example of BMW " Superior Engineering...

Another example of BMW " Superior Engineering "along with there sun roof parts that can`t be exposed to SUN:mad::thumbdwn:
Forum: X3 E83 (2004 - 2010) 08-03-2016, 04:21 AM
Replies: 4
Views: 354
Posted By ncord
I have the same problem.One of the PLASTIC parts...

I have the same problem.One of the PLASTIC parts inside has broke.You can close it by pushing the slider like piece on the track of the raised portion near the back of the glass.I use a long...
Forum: X3 E83 (2004 - 2010) 08-03-2016, 04:06 AM
Replies: 4
Views: 354
Posted By ncord
I have the same problem.One of the PLASTIC parts...

I have the same problem.One of the PLASTIC parts inside has broke.You can close it by pushing the slider like piece on the track of the raised portion near the back of the glass.I use a long...
Forum: X3 E83 (2004 - 2010) 07-17-2016, 04:45 AM
Replies: 6
Views: 445
Posted By ncord
I just removed the casing on my passenger side...

I just removed the casing on my passenger side mirror and found a extra wire that wasn`t connected to anything. I`m assuming this is for the folding mirror feature? My mirror has stopped working...
Forum: X3 E83 (2004 - 2010) 07-13-2016, 03:04 AM
Replies: 7
Views: 555
Posted By ncord
I replaced both springs on my 06 X3 last year.The...

I replaced both springs on my 06 X3 last year.The scissor worked fairly good,but if you undo
the shock at the bottom a long pry bar will help you get the spring in & out.I hope you are doing both...
Forum: X3 E83 (2004 - 2010) 07-02-2016, 04:04 AM
Replies: 37
Views: 1,760
Posted By ncord
Car has been checked completely.All bushings are...

Car has been checked completely.All bushings are tight ,shock seems to work on normal bumps,spring is seated properly. Bottoming sound happens more when I hit a hole or dip in the road causing the...
Forum: X3 E83 (2004 - 2010) 06-28-2016, 05:23 AM
Replies: 14
Views: 624
Posted By ncord
When mine started it thru the code for the cps...

When mine started it thru the code for the cps first.But when I replaced it the problem was still there.After cleaning the solenoid a couple of times it would improve for a couple of days.
I then...
Forum: X3 E83 (2004 - 2010) 06-28-2016, 04:16 AM
Replies: 14
Views: 624
Posted By ncord
Had the same problem with my 06 M54. I replaced...

Had the same problem with my 06 M54. I replaced the camshaft ps. (exhaust side)as well as the exhaust solenoid,and problem solved. Good luck.
Forum: General BMW Questions 06-28-2016, 03:15 AM
Replies: 81
Views: 20,853
Posted By ncord
I have the same clunk on one side rear.New shocks...

I have the same clunk on one side rear.New shocks & springs 8k mi.ago. Did you find a solution yet???
Forum: X3 E83 (2004 - 2010) 06-22-2016, 08:29 AM
Replies: 37
Views: 1,760
Posted By ncord
Checked everything again.Bump stop looks good...

Checked everything again.Bump stop looks good ,shock is dry,spring and pads are good and everything else seems to be in order.Here we go with another BMW mystery.:rofl::rolleyes:
Forum: X3 E83 (2004 - 2010) 06-22-2016, 03:07 AM
Replies: 37
Views: 1,760
Posted By ncord
I re-used the old ones as they looked to be in...

I re-used the old ones as they looked to be in good shape.However I will have a better
look and make sure they are still good. Thanks for your help.
Forum: X3 E83 (2004 - 2010) 06-21-2016, 10:39 AM
Replies: 37
Views: 1,760
Posted By ncord
Yes I put new top & bottom rubbers in,and all new...

Yes I put new top & bottom rubbers in,and all new shock mounts as well.
I usually buy all my parts while I am down south in the winter.To order them and have them
shipped to Canada is not worth it...
Forum: X3 E83 (2004 - 2010) 06-21-2016, 07:54 AM
Replies: 37
Views: 1,760
Posted By ncord
Used the Lesjofor springs # 4208450 .Made the...

Used the Lesjofor springs # 4208450 .Made the trip to Florida and back with no problem.
When I bounce the car up and down,everything seems tight and no noise.But when I hit a bump with passenger...
Forum: X3 E83 (2004 - 2010) 06-21-2016, 03:55 AM
Replies: 37
Views: 1,760
Posted By ncord
Replaced exhaust solenoid and cleared code. After...

Replaced exhaust solenoid and cleared code. After 4 days & over 200 mi.,car is running great and SES light has not returned. Dealer was only place that had valve for $250. Thanks for all your...
Forum: X3 E83 (2004 - 2010) 06-17-2016, 03:15 AM
Replies: 0
Views: 270
Posted By ncord
Rear Suspension

My 06 X3 has thumping noise (like bottoming out) on passenger side rear when I hit bumps.
Checked rear shocks & springs,(replaced 8K miles ago). All seem good. What could be causing thump? Thx.
Forum: X3 E83 (2004 - 2010) 06-08-2016, 03:57 AM
Replies: 5
Views: 507
Posted By ncord
Hepu water pump (metal impellar) & Reinz hoses. I...

Hepu water pump (metal impellar) & Reinz hoses. I think the Thermostat was Mahle.
Showing results 1 to 25 of 256

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 01:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2015 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms