View Single Post
  #1  
Old 05-10-2007, 08:01 PM
hookedonbmw hookedonbmw is offline
Registered User
Location: Ontario
 
Join Date: May 2007
Posts: 3
Mein Auto: BMW M5
Monitor, audio system or electrical problem?

2000 BMW M5 - Problem occurs for first time in 2007

Monitor goes gray much with random inteference pattern lines much like a TV that is receiving no signal. However audio system (Radio and CD player) continue to work but every 2 minutes and 40 seconds the sound goes completely dead. I need to push the on/off button once to turn power off, and a second time to turn power on. Upon turning on audio system comes backto normal. Screen stays scrambled.

I know the audio system works even though sound goes off, because I can hit the pre-set radio buttons, or buttons to switch CD tracks and when I push the on/off button twice (once to turn power off and once to turn power on) the radio station selection or CD track selection has been done. As I said can resume listening to the Radio or CD normally but in 2 minutes and 40 seconds the sound will go dead again.

All this can be fixed temporarily. I open the trunk unhook one of the battery cables and then re-attach. Upon reattaching the cable and turning the car ignition the monitor appears to get reset and functions normally. Audio system now functions pefectly normally. Everything is fine and then after a few days I see the monitor go gray and scrambly again. I get the audio system problem again too.

I have repeatred this temporary fix several times to verify consistency. I have had never had any problems with the either the audio system or monitor. This problem first occured this past winter. Any ideas on what my first actions for problem diagnosis should be?
Reply With Quote
Advertisement