View Single Post
  #7  
Old 09-05-2009, 01:42 PM
roadwarrior687 roadwarrior687 is offline
Just a Gigolo
Location: San Pedro, CA
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 584
Mein Auto: '02 540iA '05 M3
Quote:
Originally Posted by cagoguy View Post
Before making any assumptions and shelling out $$ on an interior sensor, try disabling the under-hood sensor. It's a hugely common problem on E39s.

Lots of discussion on it here:

Hood Sensor / Alarm issue

Try pulling the plug. See if the alarm still goes off randomly. This doesn't affect your main door/interior alarm sensors in any way.
Quote:
Originally Posted by osikani View Post
Check the hood sensor. I had the same problem before, as soon as i replaced the hood sensor it stopped.

http://www.bimmerfest.com/forums/sho...errerid=119266
Quote:
Originally Posted by JasonSC540ia View Post
I had the same problem on my 97 540i. I disconnected the hood sensor by the driver side cabin filter and it stop doing it.
100% It's the hood sensor. Same problem, just disconnected it.
__________________
'02 540i - VF SuperCharger - 3.64 LSD - Brembo BBK - BBS RGR's in Mich PS2's - Painted Carbon Fiber hood - Mtech bumpers - Bluetooth - MKIV Nav
'05 M3 Track Beast - Ground Control coilovers - APEX Arc8's in Nitto NT01's - Fabspeed Headers - ESS Tune - Auto Club 1:58.5 - Streets 1:29.9
"You know, one of the hardest parts of my job is to connect Iraq to the war on terror."—President Bush; Interview with CBS News, Washington D.C., Sept. 6, 2006
Reply With Quote