View Single Post
  #7  
Old 10-23-2010, 08:32 AM
QSilver7's Avatar
QSilver7 QSilver7 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Northeast Indiana
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 6,094
Mein Auto: 1997 740iL / 2006 X5 4.4
My suggestion would be to do as Bluebee suggested. CHECK THE WIRING LOOM that bundles/connects all the wires going to/from the trunk up toward the LCM. I had a CHECK REAR LIGHT warning (last week) on my 540iT and one of the bulbs on the passenger side was not working. After checking the bulbs (swapping them etc) which proved that both worked...I tackled checking the loom (on the Touring it was in the far right tailgate hinge)...there it was...obvious as day...a broken wire (white with a burgundy/brownish stripe). I had to get my needle nose pliers to reach into the abyss to pull the half that was way back up into the roof area of the loom. I spliced the wire back together and all is good again.

Here's a pic of Doug's e39 sedan's trunk loom...and in the "orange box" he found the same white wire broken:

Since you have an 02..it means that you have the LCM III which has a "replacement lighting" feature that will use another bulb in the rear tail lamp assembly if there's a malfunction of another:


__________________
Q {BMW CCA Member #191509}
2006 E53 X5 4.4i (Sterling Gray) 12/05 mfg date <<~>> 97 740iL (Arctic Silver) 3/97 mfg date
(SOLD)
99 540iT (Orient Blue) <<~>> 95 525IT (Alpine White)
91 735iL (Schwarz Black) <<~>> 85 325e (Bronzit)

http://imageshack.com/scaled/grid240/822/e38e532ndsigpic.jpg
Reply With Quote