View Single Post
  #1  
Old 06-02-2011, 03:04 PM
UNCtarheels UNCtarheels is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: NC
 
Join Date: May 2011
Posts: 137
Mein Auto: 2011 535i ** 2002 325ci
"Tip-In" and "Initial Acceleration" problems fixed

I have several updates to provide everyone after picking up my 2011 535i Dec 2010 build back yesterday from local NC BMW dealer. the first is the well publicized "tip in" or "initial acceleration" issue. i was expeceriing the same as many others where if you are a c complete stop and you go to accelerate the car doesnt respond right away and you naturally apply more gas and then the car jumps ahead of you. but if you were to move to the D/S position, the car was perfect and you didnt experience any lag in acceleration...it was almost like the car was set to start off in 2nd gear vs 1st

well i am happy to report the sw patch applied has completely corrected the issue...now this is a tricky one as your local BMW will not have this sw at their site. My SA luckily had heard of this issue and had to escalate to BMW-NA to obtain the fix. according to SA, BMW-NA are the only ones that can remote into car and apply the fix....

notes from my paperwork show the following: "DME Software Calibration SIB 12 09 11, attempted to program but CID failed to program. Completed battery reset and switched ICOM's, CID failed' Submitted PUMA CASE #xxxx Completed I-RAP programming session"

Software fix took almost two days to apply but happy to report that it has completely fixed the issue and the acceleration has returned!!!!
Reply With Quote
Advertisement