View Single Post
  #91  
Old 05-17-2012, 05:09 PM
mjbennett9 mjbennett9 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Grapevine, TX (DFW)
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 330
Mein Auto: 525i (E39)
UPDATE: Went to install new boots tonight and noticed vent hose had some grimey dirt on it. I was WTH (said worse), and then noticed same on the power steering case. I figured maybe the PS fluid made it over to vent hose, then month's worth of dirt. But while it's normal for PS fluid to escape vent hole, it would have covered oil filter housing too (it didn't). All three were clean last month when I did oil change, so it's new. I'm not worried about the PS fluid, but i do NOT want to mess with that CCV again! OMG!. Royal PITA. I knew it too because when I got the full CCV winter kit (can't remember if EAC, BAV) there was one non-OEM part with the kit. I think the vent pipe was URO or something like that, but it was the only non-OEM part and from what i can tell, the only one to be failing. So bummed. I don't see any oil leakage below that section where it connects to the VC, but there is obviously some gasious oil escaping somehow. There is no smoke/odor, and it must be very slight/small. But I will have to tackle it before winter. Be VERY wary of the next DIY out there--OEM only on the CCV (IMHO).

Happen to anyone else? Based upon your experience, is it serious, or I'm ok for now?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	0517121838a.jpg
Views:	387
Size:	159.1 KB
ID:	325514   Click image for larger version

Name:	0517121838.jpg
Views:	378
Size:	216.7 KB
ID:	325515   Click image for larger version

Name:	0517121836.jpg
Views:	372
Size:	159.5 KB
ID:	325516   Click image for larger version

Name:	0517121836 - Copy.jpg
Views:	419
Size:	167.0 KB
ID:	325517  
Reply With Quote