View Single Post
  #2  
Old 10-10-2012, 09:04 AM
kc1953 kc1953 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: California
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 479
Mein Auto: 2012 535i.
Quote:
Originally Posted by DeltaSigma View Post
Have any other F10 owners been experiencing stalls when the vehicle tries to restart the engine after an automatic stop? I picked up my 2013 535i XDrive in August and have been experiencing this on a regular basis, expecially over the past 3-4 weeks. It mainly appears to happen when the engine has not fully warmed up. I called the dealership to report this, and they said that they have seen the same thing with many of their models and suggested that I could disable A.S.S. until the engine is warm. I can't help thinking though that a vehicle at this price shouldn't have these problems and that BMW must have issued a software fix for it at some point. The other problem for me (besides the embarrasment factor) is that this type of issue could lead to an accident in certain driving situations.

Any feedback on whether others have been experiencing the same thing would be welcome.

Thanks.
Sorry you are experiencing this. I have a January 2012 build 2012 535i and have never had the car stall on a restart of the auto start/stop, and I rarely turn it (start/stop) off, and have never turned it off first thing after starting car up. You would think a 2013 would not have the issue if a 2012 doesn't.
__________________
2012 535i, black sapphire metallic, oyster/black dakota, premium, premium sound, technology, sport, sport auto, heated front seats.
Reply With Quote