View Single Post
  #35  
Old 11-05-2012, 11:11 PM
Jason5driver's Avatar
Jason5driver Jason5driver is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Middle of a corn field
 
Join Date: May 2007
Posts: 4,461
Mein Auto: E39 hamster w/ pin-wheel
Quote:
Originally Posted by doru View Post
Something isn't right with your car, but I'm not sure what.
Why do you suspect the WP? How long did you had it for and what brand? Also, that fan sure is very loose, to say the least. The fan clutch looks like it's not working, even if you lost the bearing on the WP. The belt is still turning, and there should be some resistance in that fan clutch.
Even the toast fan clutch I had wasn't that sloppy. Did you monitor the KTMP?

There is the marble in a can sound of bad bearings, but I cannot discern where it comes from.
Yep, something is very wrong...
My mechanic thinks the water pump is not original, however, I disagree.
I have a new Emp water pump ready to install in my garage for quite some time now...
I think the fan and fan clutch are original as well.

I have never unlocked my car's low OBC before in order to read the Ktmp.

I did find this video of the similar sound my car is making:
http://www.google.com/url?sa=t&rct=j...4KxfGoXaH4zttQ

And another video (this sounds identical to what my car sounds like):
http://www.google.com/url?sa=t&rct=j...BVT53ER7M7mYmA

I also found a great thread by Alex about the "KTMP":
http://forums.bimmerforums.com/forum....php?t=1589180
__________________

Last edited by Jason5driver; 11-05-2012 at 11:23 PM.
Reply With Quote