View Single Post
  #2  
Old 11-13-2012, 07:53 PM
BMR_LVR's Avatar
BMR_LVR BMR_LVR is offline
Humble E34 lover
Location: Asheboro, NC
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 5,264
Mein Auto: 1992 525i
Welcome to the Fest.

That's a very nice, descriptive post. I wish more first timers (heck, even some of the old timers don't get descriptive enough ) would post like that. Do you have the M20 or the M50? It still sounds like you may have a vacuum leak causing some unmetered air to get in the intake.

There are a lot of hoses and areas that can cause a vacuum leak. Have you tried spraying some carb cleaner on all areas? If you get a sudden increase in idle, you have found a leak.

Cleaning the ICV was certainly the correct thing to do as well. It is possible that the ICV is faulty, but I don't thiat this is too common.

You may want to delete the O2 sensor code through the stomp test, disconnecting the DME for 5 minutes or removing the battery posts and touching them together for a few minutes. Whatever is easiest for you.

After that, see if the car behaves better. If it acts up again, do the stomp test and see what codes come up. That may point you in the right direction.

Good luck and let us know how it goes. Hoped this helped a little.
__________________
Most problems are usually something simple !

Quote:
Originally Posted by noego View Post
It's Deja Poo - as in, I've heard this **** before.
Steve

Calypso Red 1992 525i with 200K miles

1991 735i - Sold
1992 525i - Sold
1995 325is - Sold
2000 528i - Sold

Reply With Quote