Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X3 E83 (2004 - 2010)

X3 E83 (2004 - 2010)
Talk about the E83 BMW X3 in this forum!

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-18-2008, 05:28 PM
jamesbirkholz jamesbirkholz is offline
Registered User
Location: Hummelstown
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 37
Mein Auto: 2007 X3 Manual
Funky: 4x4 and amber "Brake" Lights Stay On

Yesterday I popped out of DSC (held the button for a while) on my '07 E83 for some sporty driving. It did fine as usual but after I re-depressed the DSC button to toggle back to normal mode:

The 4x4 light stayed on and the "brake" light usually in red for the hand brake came on in amber. Never happened before. I parked, gave it a pause, and re-started. Same thing - the lights came on and the e-brake was definitely off.

I went into a store and came out 10 minutes later, started it and it was fine.

Any ideas?

Thanks!
Reply With Quote
Ads by Google
  #2  
Old 04-18-2008, 05:56 PM
doubledeclutch doubledeclutch is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Los Angeles
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 181
Mein Auto: 2005 BMW X3 3.0i
I remember doing the same as you, if I remember correctly, I had to open and close the door for the light to go off.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-18-2008, 06:30 PM
shamernj shamernj is offline
Registered User
Location: San Diego, USA
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 62
Mein Auto: 2006 X3 & 2008 Z4 3.0si
I had the same thing with those lights staying on for a while and then going away after stopping and restarting few mins later. Got mine back from the shop today in fact. They said it was some kind of actuator on the CAM shaft that they have now replaced. haven't seen it since I got it back - but I've only driven it 5 miles.

I'd take it in just to be safe.

Stuart
Reply With Quote
  #4  
Old 04-18-2008, 07:08 PM
AzNMpower32's Avatar
AzNMpower32 AzNMpower32 is offline
Tar Heel Faithful
Location: WNC
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 13,981
Send a message via AIM to AzNMpower32
Mein Auto: 2014 Mazda3 GT
Probably just an electronic hiccup. It means xDrive and DBC have failed.

Once, I started the car to find that DSC, ABS, xDrive, and DBC+EBV had all failed. I drove a bit, turn the car off, locked the car, waited 30secs, unlocked and restarted. All was fine.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X3 E83 (2004 - 2010)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 02:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms