Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)

7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)
Discussion pertaining to the flagship BMW here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-15-2010, 10:34 AM
Joe-BMW's Avatar
Joe-BMW Joe-BMW is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Boston
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,616
Mein Auto: F10, E39, Audi Q7
"Brake Malfunction/Driver Moderately"

So I get this message once or twice a week. It's a fault that indicates DSC and ABS is inactive. Dealer made a few adjustments a few visits ago and last time they said they could not find anything. A restart clears it, but it is getting annoying. I'll put it on the list again next time I am in for service.

Any experiences here? Dash and iDrive light up like a Christmas tree.

Thanks,
Joe
__________________
2012 535xi|Dark Graphite|Black Interior|M-Sport|

Prior BMW's: 1987 325e|1993 740i|1998 740il|2002 745li|2007 750li|2006 750li
Reply With Quote
Ads by Google
  #2  
Old 06-17-2010, 04:58 AM
harjothundal's Avatar
harjothundal harjothundal is offline
E65/E66 Helper Man.......
Location: Northern California
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 1,511
Send a message via AIM to harjothundal Send a message via MSN to harjothundal
Mein Auto: BMW 745 Li
Happened to me very frequently when I had the 7... The dealer threw everything they had at it, steering angle sensors, abs sensors, brake control modules etc etc... Nothing ever seemed to fix the problem... Turning the car on/off always cleared the error... Still though, it shouldn't happen... Sorry brother wish I could be of more assistance, but I too had this problem without a resolution...
Reply With Quote
  #3  
Old 06-17-2010, 04:59 AM
AMONEYXL AMONEYXL is offline
Registered User
Location: QUEENS NY
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 46
Mein Auto: 91 E30 99 E46 04 E66
That usally happens when u change the battery or disconect it and dont register it.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-17-2010, 08:38 AM
USALEXUSBMW750's Avatar
USALEXUSBMW750 USALEXUSBMW750 is offline
Little Odessa
Location: Bergen County, NJ
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,275
Mein Auto: bmw
Do you have your original metallic pads on it or ceramic?
Reply With Quote
  #5  
Old 06-17-2010, 11:36 AM
Joe-BMW's Avatar
Joe-BMW Joe-BMW is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Boston
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,616
Mein Auto: F10, E39, Audi Q7
Everything is stock on the car. I'll keep at it with each visit. I will have to snap a pic next time it happens.
__________________
2012 535xi|Dark Graphite|Black Interior|M-Sport|

Prior BMW's: 1987 325e|1993 740i|1998 740il|2002 745li|2007 750li|2006 750li
Reply With Quote
  #6  
Old 06-17-2010, 11:58 AM
sunny_j's Avatar
sunny_j sunny_j is offline
bmw addiction
Location: Vancouver Britsh Columbia Canada
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 6,735
Mein Auto: X5d
i would go to the dealer when you get this error and dont turn the car off till they have scanned your car.
__________________

2012 X5d | White on Black | Fully Loaded | Sport Package
Black Trim Painted White

-2009 E320 Diesel | White on Black | H&R Springs | Kleemann KD-Box | 20" Monarch Hamburg Rims
Black Roof | E63 Rear Lip | Hood Emblem Delete | Foglight Chrome Trim Delete Gone


-2003 760LI Titanium Gray Metallic | Every option | H&R Springs upfront , via computer in rear
OEM Style 128 21" wheels | 40% tint | AIB Angel Eye's w/ matching foglights Gone
Reply With Quote
  #7  
Old 06-17-2010, 01:14 PM
USALEXUSBMW750's Avatar
USALEXUSBMW750 USALEXUSBMW750 is offline
Little Odessa
Location: Bergen County, NJ
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,275
Mein Auto: bmw
Yes Sunny is right, try this, but this is what we call sick electronics, it may go away as it comes one day, but my guess is bad sensor (sometimes work sometimes not, like a virus in the computer)
Reply With Quote
  #8  
Old 06-18-2010, 04:37 AM
Joe-BMW's Avatar
Joe-BMW Joe-BMW is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Boston
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,616
Mein Auto: F10, E39, Audi Q7
It started when the dealer put my snow tires and wheels on. I thought for sure it had something to do with the hub centric rings for the snow wheels. Now that I am back to my OEM summer setup, I can rule out the aftermarket wheels.
__________________
2012 535xi|Dark Graphite|Black Interior|M-Sport|

Prior BMW's: 1987 325e|1993 740i|1998 740il|2002 745li|2007 750li|2006 750li
Reply With Quote
  #9  
Old 02-12-2011, 12:07 PM
bghubr bghubr is online now
BMW Driver
Location: Pembroke Pines,FL
 
Join Date: May 2009
Posts: 260
Send a message via Skype™ to bghubr
Mein Auto: 02 745LI
This message just happened to me today. Did anyone come up with a solution for this?
__________________
2009 X5 4.8i SPORT
2008 328i
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms