Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E90/E91/E92/E93 (2006 - 2013)

E90/E91/E92/E93 (2006 - 2013)
The E9X is the 4th evolution of the BMW 3 series including a highly tuned twin turbo 335i variant pushing out 300hp and 300 ft. lbs. of torque. BMW continues to show that it sets the bar for true driving performance! -- View the E9X Wiki

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-03-2012, 10:15 AM
bikenski's Avatar
bikenski bikenski is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Colorado
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 542
Mein Auto: '14 550i xDrive
BlackBerry Bold 9900 Problems w/ BMW Office

After recently upgrading to a BlackBerry Bold 9900, I'm having a strange problem. When the phone pairs with the car, everything works great. Contact sync, phone, streaming audio, email, & SMS all integrate with the iDrive screen with no problems at all.

The problem happens after leaving the car. The device can no longer download attachments, and the "more" function to read long emails stops working. The only way to restore normal functionality is to reboot the phone, and then it works fine again until the next time it pairs with the car.

My hunch is that the car must apply limits to what it fetches from the phone (only certain email length, no attachments, etc.) and that restriction is staying on the phone even after it unpairs with the car.

I've wiped and reloaded the BlackBerry numerous times, deleted and recreated my account on the BES server, deleted and sent service books, and tried every BlackBerry trick in the book, to no avail.

I'm probably one of the few dinosaurs still using a BlackBerry, but is anyone else having the same issue, or, even better, come up with a solution? Rebooting the phone after every drive is a huge hassle.


Details for the techies out there:

- BlackBerry Bold 9900, running OS 7.1.0.391 from Rogers
__________________
Current: '14 550i xDrive

Past: '11 335i xDrive Coupe - 6MT

Past: '08 335xi Coupe - 6MT

Euro Delivery
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 08-03-2012, 12:13 PM
Technic's Avatar
Technic Technic is offline
Test... 1, 2 ,3
Location: Florida
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 4,945
Mein Auto: 2012 M3 - 2014 528i
I would suggest asking this question in a Blackberry forum. It seems to me that there could be a bug in that 9900 firmware.

Quote:
Originally Posted by bikenski View Post
After recently upgrading to a BlackBerry Bold 9900, I'm having a strange problem. When the phone pairs with the car, everything works great. Contact sync, phone, streaming audio, email, & SMS all integrate with the iDrive screen with no problems at all.

The problem happens after leaving the car. The device can no longer download attachments, and the "more" function to read long emails stops working. The only way to restore normal functionality is to reboot the phone, and then it works fine again until the next time it pairs with the car.

My hunch is that the car must apply limits to what it fetches from the phone (only certain email length, no attachments, etc.) and that restriction is staying on the phone even after it unpairs with the car.

I've wiped and reloaded the BlackBerry numerous times, deleted and recreated my account on the BES server, deleted and sent service books, and tried every BlackBerry trick in the book, to no avail.

I'm probably one of the few dinosaurs still using a BlackBerry, but is anyone else having the same issue, or, even better, come up with a solution? Rebooting the phone after every drive is a huge hassle.


Details for the techies out there:

- BlackBerry Bold 9900, running OS 7.1.0.391 from Rogers
Reply With Quote
  #3  
Old 08-31-2012, 05:28 AM
exhoss exhoss is offline
Registered User
Location: Toronto
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 2
Mein Auto: 2012 M5
Blackberry probelm

I have the same problem using a Torch 9810 with a 2012 M5 and a Bold 9900 with a 2012 Mini with the Mini version of the IDrive. Did you find a work around?
Reply With Quote
  #4  
Old 09-02-2012, 06:33 AM
exhoss exhoss is offline
Registered User
Location: Toronto
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 2
Mein Auto: 2012 M5
Problem solved for Torch 9810

There is a new official OS upgrade 7.1.0.658 I install on my Torch that fixed problem. There is a new OS Bold as well but not .658. I haven't tried it yet.

Go to crackberry.com for latest OS upgrades.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-25-2012, 12:52 PM
bikenski's Avatar
bikenski bikenski is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Colorado
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 542
Mein Auto: '14 550i xDrive
Thanks for the tip about 7.1.0.658. I found the same version for the 9900 and confirmed that it resolves the issue on that device as well.

Unfortunately it wasn't that straightforward, since there is a bug on the AT&T network with newer versions of 7.1 code where the mic sometimes doesn't work on incoming calls, and calling parties can't hear you.

So the final resolution was to load AT&T's version 7.1.0.694, then replace the "net_rim_bt_map.cod" file with the one from the 7.1.0.658 version. After deleting the pairing, pulling the battery, and recreating the pairing, everything is finally working as it should.

Users not on AT&T won't have to endure the extra hackery, and can just load 7.1.0.658 and call it a day.
__________________
Current: '14 550i xDrive

Past: '11 335i xDrive Coupe - 6MT

Past: '08 335xi Coupe - 6MT

Euro Delivery
Reply With Quote
  #6  
Old 08-09-2013, 12:13 PM
bradyss92 bradyss92 is offline
Registered User
Location: Maryland
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 1
Mein Auto: 2013 328xi
I was having a similar issue. I disabled all message functionality through the bluetooth and the problem went away.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E90/E91/E92/E93 (2006 - 2013)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms