Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E46 (1999 - 2006)

E46 (1999 - 2006)
The fourth generation 3 Series (E46 chassis) was introduced in 1999 and set the standard for engineering and performance during it's years of production including being named to Car & Driver's 10 best list every one of those years! ! -- View the E46 Wiki

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-07-2012, 08:10 PM
jimvideopro jimvideopro is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Louisville, KY
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 183
Mein Auto: 2006 330CiC
Losing some coolant

Cranked up the car today ('06 330Cic) and the coolant light came on. Expansion tank was empty. Topped it off with a 50/50 mix of BMW coolant, a total of 28 oz. No light when I put it in the garage the night before, and no leakage on the floor. I assume it finally just got down to the point where it triggered the light.

Any suggestions? It's not the transmission thermostat O-ring; I replaced that about 8 months ago and no signs of leakage there.

I'm off to the dealer later this week for the last visit prior to the CPO warranty running out. What should I tell them to look for? Car has just under 70K on the clock. I assume if it was the expansion tank it would be a catastrophic leak... Any suggestions/assistance are appreciated.
__________________
Reply With Quote
Ads by Google
  #2  
Old 10-07-2012, 08:22 PM
QAfred QAfred is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Panhandle of Florida
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 909
Mein Auto: 328i, 330ci, R1200C
Tell them to look for a leak

I topped my wife's expansion tank off about 4 weeks ago. Could not find anything wet etc. but when I pulled the belts to look at the waterpump I found dried up anti-freeze (white spots) on the back of the pulley that covers the pump. I did not want to believe the WP went out again after just 50k, topped it off and put it all back together. Two weeks later when the pump fragged, blew the serpentine belt off and made it look like a weed whacker under my hood (the serpentine belt shredded and wrapped itself around the pulley 50 thousand times...thank goodness I taught my wife to shut everything off as soon as she sees a red light -alternator).

New pump fixed it.. I now use GRAF WP only (that was OEM) and BMW anti-freeze, because they (manufacturer) said it would not be warrantied otherwise...I use to not be a believer in that and used Prestone regularly...may be anecdotal evidence but no more chances for me.

BTW- I changed her first pump at 165K, as a maintenance item before she went on a long trip and nothing was wrong with it? It was a GEBA that blew out at 50K.

Last edited by QAfred; 10-07-2012 at 08:46 PM.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E46 (1999 - 2006)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms