Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Buyers Guide - Dealers, resources, pricing, tips and trick > BMW Dealer Ratings and Feedback Forum

BMW Dealer Ratings and Feedback Forum
Want to know which BMW dealerships to shop at or avoid? Have you had an exceptionally good or bad experience with your BMW dealership? Post your stories and comments here. Be sure to rate your BMW dealership in our new BMW dealer rater system

Thread Tools Display Modes
Old 10-17-2012, 05:44 PM
Runon MD1 Runon MD1 is offline
Runon MD1
Location: Rancho Santa Fe, CA
Join Date: Dec 2006
Posts: 486
Send a message via AIM to Runon MD1
Mein Auto: 335i Sedan
Vroom, Vroom!

My 2012 X3 had the transmission software update done, and, still, when accelerating from a stop, it still revs as if it was in neutral until a gear change suddenly occurs, and it's off to the races. Most unpleasant.

The starts are done gently or normally, if you will...it's driving me nuts!

It happens on an irregular basis, which makes it more puzzling.

Maybe the transmission thinks it's in M1...dunno.

I do downshift at times when coming to a stop, but it usually reverts to "D" before I proceed when the light turns green, for example. I do not start in M1...I either wait for it to return to "D" or toggle the iDrive shifter to the left and then back to the right so that "D" appears.

Any thoughts? Am I doing something wrong?



Last edited by Runon MD1; 10-17-2012 at 05:45 PM. Reason: grammar
Reply With Quote
Old 10-18-2012, 08:28 AM
UncleJ UncleJ is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Silicon Valley
Join Date: May 2006
Posts: 6,593
Mein Auto: '09 Cayenne "S"
Perhaps you might want to post this on the F25 board -- someone there might have the same problem and had it resolved.
Reply With Quote

See More Related BMW Stories

Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Buyers Guide - Dealers, resources, pricing, tips and trick > BMW Dealer Ratings and Feedback Forum
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 04:58 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2015, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2015 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms