Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)

7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)
Discussion pertaining to the flagship BMW here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-11-2012, 04:31 PM
Geezy7Fifty Geezy7Fifty is offline
Registered User
Location: The World Is My Playground
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 7
Mein Auto: 750li
Help with idrive

Today i took my car in for a wash and detail (07 750li) and when i left my screen wasnt on. We finally got the screen to come on but i have no navigation, no radio, cd, no sound including the parking sensors, seatbelt chime, etc. Certain items are greyed out. They claim all they did was shampoo the carpets and that couldnt have caused the problem. My question is, is it possible something may have gotten wet? Could they have messed up my amp which might be causing problems? It was all good just a week ago lol... But seriously any help would be much appreciated...thanks
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 12-11-2012, 04:40 PM
Seven11's Avatar
Seven11 Seven11 is offline
President
Location: San Francisco
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 7,926
Mein Auto: BMW
its a common problem with these cars

usually happens when people have their windows tinted

the water drips down to the left side of the trunk... where a bunch of electronics are located.

check there for dampness
__________________

'03 745i - modded - GONE -
Reply With Quote
  #3  
Old 12-12-2012, 06:03 AM
Geezy7Fifty Geezy7Fifty is offline
Registered User
Location: The World Is My Playground
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 7
Mein Auto: 750li
ok thanks Seven, ill check that out.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-12-2012, 09:19 PM
KaileSvick KaileSvick is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Tampa, FL
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 378
Mein Auto: 2003 BMW 745Li
Just an educated guess, but it would sound like a unit in your fiber optic loop is no longer working. Try a MOST BUS reset
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 12-13-2012, 09:32 AM
Geezy7Fifty Geezy7Fifty is offline
Registered User
Location: The World Is My Playground
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 7
Mein Auto: 750li
my mechanic just did a full reset on the car and nothing changed, so he's gonna have to dig deeper. Ill keep ya posted....
Reply With Quote
  #6  
Old 12-13-2012, 11:07 AM
cmpcpro cmpcpro is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: SoCal
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 801
Mein Auto: Nothing
This seems to be a common issue.. your the second person in a week who has had their idrive system killed by a detail.. others by window tinting.. these places are putting too much water in everything evidently..
Reply With Quote
  #7  
Old 12-13-2012, 03:32 PM
SFbay SFbay is offline
Account Under Review
Location: SF
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 893
Mein Auto: BMW 745i
They "shampooed" your trunk carpet and everything else in the trunk lol
I don't get it how those "detailers" are so "smart", telling that they didn't do anything. I mean bmw always has all electronics (at least last 20yrs) in the trunk and actually no car will benefit from "shampooing", so wtf they still haven't learned anything????

Bypass voice module (they killed mine) first bc it's closest, than bypass everything in the trunk one by one.
Also check fuses in the right side trunk.
Reply With Quote
  #8  
Old 12-16-2012, 09:00 AM
Geezy7Fifty Geezy7Fifty is offline
Registered User
Location: The World Is My Playground
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 7
Mein Auto: 750li
Ok cool i'll have him check in that order...
Reply With Quote
  #9  
Old 12-19-2012, 01:12 AM
shellys745 shellys745 is offline
Registered User
Location: Sacramento, CA
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 2
Mein Auto: 2003 745li
I'm having an iDrive problem also...although it just happened and not related to trunk washing. LOL!

Mine fluctuates between the grey BMW screen and then the "accept" screen, but it won't allow me to accept. The system will let me scroll/highlight accept, but doesn't recognize when i push the control down. I haven't tried unplugging anything, but the can't be too difficult, right? BTW, what is an ASK? YIKES....this car is just so damn expensive sometimes!!! Drives me NUTS! But I LOVE LOVE LOVE it!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms