Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)

7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)
Discussion pertaining to the flagship BMW here.

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 04-22-2007, 01:16 AM
rain rain is offline
Registered User
Location: london
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 4
Mein Auto: 645ci, 745i
Newbie Question: Mystery idrive problem on '02 745i

Hi All,
I am in the UK and hope that maybe someone here will be able to help with an 02 745i problem that i could not find on any forum....The car was bought 5 months ago and the idrive has almost always been frozen on a particular screen. It was a bad buy and we have been stuck with the problem. The car itself is fantastic...I will post some pics up later...

We thought the idrive frozen because you could sometimes get it it to show a very delayed response on the temp settings when you turn the temp up or down using the knobs. Or sometimes it would allow you to move cursors again with a delayed response. but never actually be able to achieve anything.

So you can imagine that I have been without radio/satnav etc...

The dealers said it needs a replacement but who can believe what they say about the idrive anyway....

However, something very strange started to happen as the London weather started to hit 20 deg cent and above in the last few weeks.

The strange thing is that one hot London afternoon the idrive started working perfectly. In the evening it was frozen again. Next hot afternoon it started again...in the evening it froze up again..and so on for the next few days.

I managed to work out that the idrive would start to work when the outside temp reading on the speedo dash was reading above 18.5 deg cent. If it was above the idrive works; and if its below it is frozen?

Does anyone have any idea why this is happening and possibly how i can fix this without any major costs ?

Peace & Bless
Reply With Quote
Ads by Google
 

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 10:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms