Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > M Series > E39 M5 (1998-2003)

E39 M5 (1998-2003)

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 05-10-2007, 08:01 PM
hookedonbmw hookedonbmw is offline
Registered User
Location: Ontario
 
Join Date: May 2007
Posts: 3
Mein Auto: BMW M5
Monitor, audio system or electrical problem?

2000 BMW M5 - Problem occurs for first time in 2007

Monitor goes gray much with random inteference pattern lines much like a TV that is receiving no signal. However audio system (Radio and CD player) continue to work but every 2 minutes and 40 seconds the sound goes completely dead. I need to push the on/off button once to turn power off, and a second time to turn power on. Upon turning on audio system comes backto normal. Screen stays scrambled.

I know the audio system works even though sound goes off, because I can hit the pre-set radio buttons, or buttons to switch CD tracks and when I push the on/off button twice (once to turn power off and once to turn power on) the radio station selection or CD track selection has been done. As I said can resume listening to the Radio or CD normally but in 2 minutes and 40 seconds the sound will go dead again.

All this can be fixed temporarily. I open the trunk unhook one of the battery cables and then re-attach. Upon reattaching the cable and turning the car ignition the monitor appears to get reset and functions normally. Audio system now functions pefectly normally. Everything is fine and then after a few days I see the monitor go gray and scrambly again. I get the audio system problem again too.

I have repeatred this temporary fix several times to verify consistency. I have had never had any problems with the either the audio system or monitor. This problem first occured this past winter. Any ideas on what my first actions for problem diagnosis should be?
Reply With Quote
Ads by Google
 

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > M Series > E39 M5 (1998-2003)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 12:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms