Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E30 (1982 - 1993)

E30 (1982 - 1993)
God's Chariot. The E30 was produced primarily from 1982 through 1991. The cabriolet was the one exception which was produced through 1993.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-25-2007, 06:46 PM
vartyc vartyc is offline
Registered User
Location: Charleston SC
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 61
Mein Auto: 1993 325 i
Tach, Oil temp gauge problem and Fuel Range

Three Issues..
1. The Tachometer sticks as it moves...like the cable needs to be oiled or something and
2. The oil temp gauge once the car warms up reads top center but then sometimes bounces a bit higher and then drops a little... also seems to "bounce" around.. but more like its getting intermitent signals...like a loose wire or soemthing....
3. When I push the "Range" button on my instrument panel when the gas tank is full i get a real reading...Ie 280 miles..or 300....but as soon as the feul gets below half tank it reads 38 or 36 miles and stays that way until Empty...and then starts reading right again...

Anyone ever hear of these issues??
__________________
--C
'93 325i, Dsylva E.A.T. Chip, Eibach Springs, Bilstein Sport Shocks, TSW Avus R rims, Ansa Exhaust
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 09-01-2007, 09:15 PM
John L. Harrell John L. Harrell is offline
John Harrell
Location: Pa. USA
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 5
Mein Auto: 87 325i / 98 528i
Mr C.,
99% cetain your problems are common to the instrument cluster.
There is nothing in the instrument cluster that is cable driven. (You are showing your age.) That would be too easy.
Everything is electronic.
I would try tapping / banging the plastic face of the cluster when the car is running. You may see the guages jump and idiot lights go on/off. If so you got the problem area.
Pull the cluster, take it apart, spray the contacts with WD 40 or other plastic safe contact cleaner, reassemble and most likely you will be good to go for another 100k miles.
IF that doesn't do it you may be looking at replacing the service indicator board or needing some repair work on the cluster itself.

Good luck man.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 3 Series / 4 Series > E30 (1982 - 1993)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms