Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > Classic Bimmers

Classic Bimmers
Discussions pertaining to vintage and classic BMW models here...

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 01-17-2010, 01:22 PM
coralpolyp coralpolyp is offline
Registered User
Location: Bishop's Stortford
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 3
Mein Auto: 1986 635 CSI
86 635 CSI heater problem

Hello

I'm new to this forum and hoping for some assistance with my 86 635 CSI.

I have a problem with the heater, in regulating the cabin temperature.

I replaced the heater valve with a used item today since I assumed this was faulty. I still have problems but the heater valve is regulating, just way out of calibration. I'll explain:

I started the car and set the dial to 21C. After a time the cabin reached 26C and was still rising, and the supply air was an incredible 51C.

I turned the dial down to absolute minimum (less than 16C) and the valve was closing, since the supply air temperature dropped, but only to 30C, so still actually heating the cabin.

If I turn the dial up just a fraction, the supply air temperature rises up to 39C, despite the dial setting of only 16C.

So, the valve is regulating, but way out of calibration with the setting on the temperature dial. The cabin is roasting, so I need some advice on this, and if possible an explanation of how the system controls so I can start fault finding.

I also need to know if the 2 pin plug on the heater valve has to be a specific way round. It can be fitted either way so I assume it makes no difference.

I'm pretty competent at electrical testing - any advice would be gratefully received.

Thanks in advance.
Reply With Quote
Advertisement
 

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > Classic Bimmers
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 08:06 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms