Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)

7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)
Discussion pertaining to the flagship BMW here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-02-2010, 08:03 PM
antwon510 antwon510 is offline
Registered User
Location: patterson, ca
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 8
Mein Auto: 2003 bmw 745li
Question engine misfire please help.

i have a BMW 745li with 99,980.00 miles on it that i just purchased about 2 weeks ago. 2days after having it the check engine light comes on and the car started shaking(misfire) really bad. they said it was the oxygen sensor so i paid for to new front oxygen sensors, but the day i picked it up, it did the same thing. i purchased another front right oxygen sensor and the problem is still there but we are confused because the computer on the car keeps reading front right oxygen sensor but that is obviously not the only problem. has anyone had this same or similar problem? is there something else that can through on a check engine light for the right oxygen sensor?

all the symptoms that i am having come and go at times. they are

engine shaking
check engine light
running rich
drive moderately warning message
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 11-03-2010, 05:25 PM
7_up's Avatar
7_up 7_up is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: LA ( for Los Angeles lol)
 
Join Date: May 2010
Posts: 294
Mein Auto: 745 Li
Take to pep boys have them reset the codes (some dont do it depending on your area) and see if they come back most likely you could have a bad air hose connection to the sensor
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 11-03-2010, 06:31 PM
woodhamm woodhamm is offline
Registered User
Location: AL
 
Join Date: May 2008
Posts: 8
Mein Auto: 745Li
I experienced the same issue a couple weeks ago. I changed the plug wires And it started misfiring on different cylinders. The issue happened to be my injectors were severely clogged.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-03-2010, 11:50 PM
antwon510 antwon510 is offline
Registered User
Location: patterson, ca
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 8
Mein Auto: 2003 bmw 745li
thanks for the clues, the car is still in the shop, i will point them in the direction of those issues and see what they come up with.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-04-2010, 11:52 AM
USALEXUSBMW750's Avatar
USALEXUSBMW750 USALEXUSBMW750 is offline
Little Odessa
Location: Bergen County, NJ
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 1,275
Mein Auto: bmw
check the spark plugs and coils
Reply With Quote
  #6  
Old 11-04-2010, 12:38 PM
irokdastar383 irokdastar383 is offline
Account Under Review
Location: brooklyn
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 2,262
Mein Auto: 745li
happened to me . it was a spark plus and coil. dont drive to long on it till you fix it. when ure running rich like that you could damage your cats
Reply With Quote
  #7  
Old 11-04-2010, 08:13 PM
antwon510 antwon510 is offline
Registered User
Location: patterson, ca
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 8
Mein Auto: 2003 bmw 745li
i have not tried the coil, but i have tried two different types of plugs, bosch and ngk and its still doing the same thing. the shop called me today and said that everytime they put a new oxygen sensor in, it burns out? now im really confused and frustrated. what can cause the passenger side o2 sensor to keep getting burned out? i will bring up the coil thing and see if thats what it is, its so hard to diagnose becuase it keeps saying its oxygen sensor on the front right bank 1, and today we tried the 3rd oxygen sensor and the problem still is there.
Reply With Quote
  #8  
Old 11-04-2010, 09:59 PM
antwon510 antwon510 is offline
Registered User
Location: patterson, ca
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 8
Mein Auto: 2003 bmw 745li
also whenever the problem occurs it starts to sound like a diesel or like im running out of gas even though its a full tank of gas in it.

so far ive heard a possible vacuum leak, fuel pressure regulator, clogged injectors, crack in exhaust manifold.
Reply With Quote
  #9  
Old 11-05-2010, 09:39 AM
irokdastar383 irokdastar383 is offline
Account Under Review
Location: brooklyn
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 2,262
Mein Auto: 745li
Quote:
Originally Posted by antwon510 View Post
also whenever the problem occurs it starts to sound like a diesel or like im running out of gas even though its a full tank of gas in it.

so far ive heard a possible vacuum leak, fuel pressure regulator, clogged injectors, crack in exhaust manifold.
first make them read the code and work from there.
Reply With Quote
  #10  
Old 11-06-2010, 12:14 AM
antwon510 antwon510 is offline
Registered User
Location: patterson, ca
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 8
Mein Auto: 2003 bmw 745li
so a bad coil can cause the car to run rich?i know it can cause a misfire.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
misfire, oxygen sensor, running rough


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > 7 Series / 8 Series > 7 Series - E65 / E66 (2002 - 2008)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 09:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms