Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E53 (1999 - 2006)

X5 E53 (1999 - 2006)
The X5 SAV Forum

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-13-2006, 08:11 PM
hzhao hzhao is offline
Registered User
Location: Cleveland, OH
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 11
Mein Auto: 2004 X5 4.4i
2004 X5 4.4i engine miss fire problem

My 2004 X5 4.4i started engine miss fire about six months ago, based on the diagnose read out from the dealer, the #5 had miss fired. First time, they replaced ignition wire. Couple of months later, it happened again. Same result. After discussed with factory, they replaced all the components of valuetronic components and head block (long list of parts). now, after 2000 miles, it happened again. THis time, they replaced fuel injector. All three times all have the same symptoms: SES light blink for awhile, then sold. Engine runs very rough while driving, when it was in idel, it drops down near stall. I can tune the car off and wait for few seconds, restart it willl be normal. The history only register #5 miss fire. No further details. Very frustrated.

Any thoughts or suggestion? Anyone has the similar situation?

P.S. I always using 93 octane gas and keey 5000miles oil change and routing maintenance. Currently, it has 40K miles on the car.

Thanks in advance.
Reply With Quote
Ads by Google
  #2  
Old 01-14-2006, 06:02 PM
Guss Guss is offline
Registered User
Location: San Diego
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 26
Mein Auto: X5 4.8
Might this have anything to do with the current ignition coil recall campaign? Might be worth a check w/dealer to see if ur VIN is in campaign.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-14-2006, 06:47 PM
hzhao hzhao is offline
Registered User
Location: Cleveland, OH
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 11
Mein Auto: 2004 X5 4.4i
Dealer did replace ignition coil the first time that happened, but it just continue happening. If it happens again, dealer suggested to ship the X5 to factory for futher diagnoses.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-26-2011, 06:02 PM
Alfredo2001X5 Alfredo2001X5 is offline
Registered User
Location: Canada
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 33
Mein Auto: 2001 BMW X5
Have the same problem...#5 cylinder misfire. The dealer also noticed cylinder #4 had an injector fault. I'm planning to get the injectors replaced. I'll keep you posted on the results. Also, have you noticed an oil burning smell from you engine?
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E53 (1999 - 2006)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Info on e46 M3 Bearings/oil pump service bulletin MUST READ TGray5 M Series 5 12-03-2007 09:08 PM
E65 V12 debuts nate General BMW 21 07-14-2004 09:04 PM
BMW Update for S54 Engines BMWNA M Series 2 08-13-2003 05:55 PM
Good Article on Synthetic Oils GSR13 General BMW 21 05-07-2003 01:17 PM
Product review: Griot's Engine cleaner kit(m) The HACK The Detail Department 20 01-08-2002 07:56 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms