Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > M Series > E60 M5 (2006 - 2010)

E60 M5 (2006 - 2010)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-23-2011, 07:09 AM
CbadM5 CbadM5 is offline
Registered User
Location: Carlsbad
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 17
Mein Auto: Black M5
Check engine light, emissions increased, and transmission malfunction.

Check engine light, emissions increased increased message, and transmission malfunction message all keep coming on randomly. Car runs fine. Am I screwed ???
Reply With Quote
Advertisement
  #2  
Old 01-26-2011, 09:44 PM
drpsy drpsy is offline
Registered User
Location: California
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 1
Mein Auto: E60 M5
have you found it yet?
mine dose the same!!
nothing wrong with driving.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-01-2011, 03:01 PM
Gniruot Gniruot is offline
Registered User
Location: Nc
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 43
Mein Auto: M5
Brought mine in today for that. Turned out to be 3 bad 02 sensors
Reply With Quote
  #4  
Old 02-01-2011, 06:17 PM
Beemersn Beemersn is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Portland, Oregon
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 300
Mein Auto: X5M
I got the same warning today on my car this morning. I dropped off my car at my dealer in the afternoon. Let you'll know the outcome once it is taken care of.
__________________
2011 Z4 - Space Gray/Black

2011 X35D, Alpine white, Tobacco brown, all options except 3rd row

2008 ///M5 Alpine White

2008 335 Convertible, Monaco Blue (gone 2011)

2007 Z-4 Roadster - Alpine White, Black top (gone 2011)

2006 530 Black black (gone in 2009)
Reply With Quote
  #5  
Old 02-02-2011, 09:32 AM
CbadM5 CbadM5 is offline
Registered User
Location: Carlsbad
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 17
Mein Auto: Black M5
"02 sensors"? Are those the Vanos valve sensors?
Reply With Quote
  #6  
Old 02-02-2011, 09:38 AM
Gniruot Gniruot is offline
Registered User
Location: Nc
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 43
Mein Auto: M5
no, the sensors are in your exhaust system. you have 4.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-05-2011, 07:08 PM
Beemersn Beemersn is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Portland, Oregon
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 300
Mein Auto: X5M
Quote:
Originally Posted by Beemersn View Post
I got the same warning today on my car this morning. I dropped off my car at my dealer in the afternoon. Let you'll know the outcome once it is taken care of.
Dealer kept the car for three days and couldn't replicate inital error. All tests came negative. Picked up the car today.

Quesiton to E60 owners: Would the CPO warranty covers O2 sensors?

Thanks
__________________
2011 Z4 - Space Gray/Black

2011 X35D, Alpine white, Tobacco brown, all options except 3rd row

2008 ///M5 Alpine White

2008 335 Convertible, Monaco Blue (gone 2011)

2007 Z-4 Roadster - Alpine White, Black top (gone 2011)

2006 530 Black black (gone in 2009)
Reply With Quote
  #8  
Old 05-04-2011, 02:30 PM
BSTOKES98 BSTOKES98 is offline
Registered User
Location: NEW JERSEY
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 14
Send a message via AIM to BSTOKES98
Mein Auto: 2011 BMW X5/ BMW 328xi
2011 BMW X5 Emissions Light Came on 6 Different Times

@ 2,000 miles, @ 4,000 miles, and then every week for 4 weeks.... They told me the Pressure Boost Sensor Went bad. The engine vent valve went bad. The tank exhaust something or other.... I wonder if they will ever fix it for good... It is on now, I have to take it back in on Monday
__________________
2007 328xi | Leather | Premium | Sport | Cold Weather | Navigation & IDrive | IPod Mini | Motorola RAZR GSM |Xenon Headlights | SIRUS Satellite Radio | My Shorkie Guy Ritchie in the Passenger Seat!!
2011 X5 35i | Leather | Premium | Cold Weather | Rear Climate | Sport Seats | Technology
Reply With Quote
  #9  
Old 05-04-2011, 03:01 PM
CbadM5 CbadM5 is offline
Registered User
Location: Carlsbad
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 17
Mein Auto: Black M5
My issues were a ruptured hose in the vanos pump and a clutch sensor. And soon after BMW of San Diego had to replace both cats. Runs great now.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > M Series > E60 M5 (2006 - 2010)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:21 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms