Welcome to Bimmerfest -- The #1 Online Community for BMW related information! Please enjoy the discussion forums below and share your experiences with the 200,000 current, new and past BMW owners. The forums are broken out by car model and into other special interest sections such as BMW European Delivery and a special forum to voice your questions to the many BMW dealers on the site to assist our members!

Please follow the links below to help get you started!

Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E70 (2007 - 2013)

X5 E70 (2007 - 2013)
E70 BMW X5 produced between 2007 and 2013. Discuss the E70 X5 with other BMW owners here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #26  
Old 04-05-2011, 09:47 AM
2002Dinan5 2002Dinan5 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Orange County, CA
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 242
Mein Auto: X5 & 540i
I hear more issues reported from owners with 35i than 35d lately. I'm just glad that I made the right decision to go with 35D...
Reply With Quote
  #27  
Old 04-05-2011, 09:51 AM
Fads2011 Fads2011 is offline
Registered User
Location: Virginia
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 17
Mein Auto: 2011 X5 35i Premium
No he actually said replace with a new updated one.
Reply With Quote
  #28  
Old 04-05-2011, 12:08 PM
caden caden is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: NOVA
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 209
Mein Auto: '05 M3--'11 X5 50i
I might sound like a ****-eyed optimist but the DME replacement is just a "bandage" to temporarliy mitigate the symptoms; the problem(s) could potentially require more invasive intervention than diagnosed. Your "engine malfunction" could still be in its embryonic stage. If the GM offered a full refund, take it. GL
__________________
'00 GS 300-sold
'04 325ci black/black-sold
'05 X5 3.0i-black/biege - aka "work horse"- sold
'08 535i-"never more HPFPs"-sold
'05 ///M3 'vert - my Valium
'11 X5 50i:blck/blck-all the goods, except the M package
Reply With Quote
  #29  
Old 04-05-2011, 12:16 PM
ard ard is offline
Resident Curmudgeon
Location: CA
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 9,571
Mein Auto: '12 X5 35d/E39M5/996TTX50
Quote:
Originally Posted by Fads2011 View Post
No he actually said replace with a new updated one.
OK, cool. so here is what you do. When you get there, they will have a pile of papers they will want you to sign...if they are sneaky, they will only show you the last page.. read it and understand it, ask questions- and determine if they were 100% honest with you.

If they were not, then that is important to know.
Reply With Quote
  #30  
Old 04-05-2011, 12:18 PM
Fads2011 Fads2011 is offline
Registered User
Location: Virginia
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 17
Mein Auto: 2011 X5 35i Premium
Ok great that's what I'll do. I'm going to pick it up later today and will post what happens. I might try to get something in writing that if this continues I want a refund.
Reply With Quote
  #31  
Old 04-05-2011, 02:38 PM
2002Dinan5 2002Dinan5 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Orange County, CA
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 242
Mein Auto: X5 & 540i
I would take that refund and run as fast as you can...
Reply With Quote
  #32  
Old 04-06-2011, 03:34 PM
Fads2011 Fads2011 is offline
Registered User
Location: Virginia
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 17
Mein Auto: 2011 X5 35i Premium
Ok here's the update, picked it up today, checked the paperwork before signing it and it was just the dme it said. Drove it all day seems completely fine. Hopefully its all behind me now. Will keep you updated if things change, for now I'm keeping it. Thanks for everyone's help.
Reply With Quote
  #33  
Old 04-06-2011, 04:14 PM
ANZAC_1915 ANZAC_1915 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: WA
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 569
Mein Auto: 12 X5 35i SA + various
This seems unusual. Have not heard about a N55 engine with this kind of issue.
Reply With Quote
  #34  
Old 04-06-2011, 08:19 PM
ard ard is offline
Resident Curmudgeon
Location: CA
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 9,571
Mein Auto: '12 X5 35d/E39M5/996TTX50
Quote:
Originally Posted by Fads2011 View Post
it was just the dme it said. .

Whatever.

That is a nonsensical statement. It doesnt say if the dme was replaced or not.

But you clearly do not want to talk about it.

Best of luck
Reply With Quote
  #35  
Old 04-06-2011, 08:36 PM
Fads2011 Fads2011 is offline
Registered User
Location: Virginia
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 17
Mein Auto: 2011 X5 35i Premium
Haha no its not that I don't want to talk about it, I just paraphrased what the paperwork said. It said it was replaced in the actual paperwork, they spent 3 hours to program it. Thanks for the good luck and your help. This was stressful time.
Reply With Quote
  #36  
Old 06-10-2011, 09:00 PM
sgcan sgcan is offline
Registered User
Location: Canada
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 4
Mein Auto: BMW X5
The same issue is occurred on My 2011 X5 35i. It happened twice within two months. BMW dealer replaced battery and IBS but this issue has not been solved yet. How is your X5 after replacing the DME? Does this issue occur again after a long time idling?

Thank you.
Reply With Quote
  #37  
Old 06-11-2011, 12:36 AM
0428's Avatar
0428 0428 is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: East Coast
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 1,566
Mein Auto: X5 35i Sport Sapphire
Some of you just happens to unluckily end up with a bad one I suppose, my 35i has been basically trouble free going on 8000 miles now. Took it in once for some weird noise that went away. Any updates OP? I guess all is good?
__________________


Retired

1999 Prelude SH / Pearl White /
2007 X3 Sport / Jet Black /
2010 X5 Sport / Sapphire Black /

Current
2013 X5 M-Sport / M-Power / Alpine White /
Reply With Quote
  #38  
Old 06-11-2011, 05:44 AM
the kidd's Avatar
the kidd the kidd is offline
pay it forward
Location: boston
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 786
Mein Auto: X5 and Subaru Impreza
Interesting thread. I have a 2011 35i Sport with about the same mileage (6750), and have had not one issue. The most major issue I have had has been with the black trim coming apart on the rear bumper after driving over two feet of snow, and they fixed it for free for me.
__________________
2011 X5 SAV titanium silver/black/aluminum
2013 Subaru Impreza graphite gray/black replaced the 335
RIP 335i xdrive DSB/gray
RIP 2005 Subaru Legacy GT
RIP 1986 Honda Accord (involved in three car accident while pahked in the North End)
RIP 2002 Mini Cooper (90th produced)
Reply With Quote
  #39  
Old 06-11-2011, 04:16 PM
sgcan sgcan is offline
Registered User
Location: Canada
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 4
Mein Auto: BMW X5
I use a multi-meter to measure output voltage of the alternator (from Starting-aid Terminal to body ground, idle spead is 600 rpm). The reading is 13.2 VDC. I think the output voltage of the alternator is lower than normal, which causes the battery can't be fully recharged.

Can you guys tell me what the output voltage should be normally (2011 X5 35i)?

Last edited by sgcan; 06-11-2011 at 04:18 PM.
Reply With Quote
  #40  
Old 06-12-2011, 12:44 PM
Fads2011 Fads2011 is offline
Registered User
Location: Virginia
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 17
Mein Auto: 2011 X5 35i Premium
To be honest I've put about 4k miles on it since I posted this thread and haven't had one problem thank God. Maybe I should knock on wood. But the dealer was right the dme solved the problem. The truck runs like a beast so fast and powerful. So I'm glad I kept it.
Reply With Quote
  #41  
Old 06-12-2011, 03:03 PM
sgcan sgcan is offline
Registered User
Location: Canada
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 4
Mein Auto: BMW X5
This issue occurred after you started and kept idling this SUV about one hour. Have you tried to idle it for a while again after the dealer fixed it?
Reply With Quote
  #42  
Old 06-12-2011, 03:16 PM
Fads2011 Fads2011 is offline
Registered User
Location: Virginia
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 17
Mein Auto: 2011 X5 35i Premium
I've idled it for a while in my driveway but to be honest probably not an hour. I'll try and update you all.
Reply With Quote
  #43  
Old 06-13-2011, 06:01 PM
ihumphrey ihumphrey is offline
Officially Welcomed to the 'Fest
Location: Dayton, OH
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 559
Mein Auto: 2011 535ix and 2011 X5
Quote:
Originally Posted by Fads2011 View Post
I've idled it for a while in my driveway but to be honest probably not an hour. I'll try and update you all.
Thanks for the follow-up and I am glad everything is working out for you...hopefully your dealer will continue to provide good, competent service for years to come...
Reply With Quote
  #44  
Old 06-15-2011, 07:11 PM
krnnerdboy krnnerdboy is offline
Registered User
Location: socal
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 84
Mein Auto: z4M
you guys sure do try to instill fear to the OP Glad your car is good and rockin

I have 5k tuned miles on mine and about 1k miles of towing 5k lbs. No issues and it's running great. The car is under warranty so deal with it
Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Forum Navigation
Go Back   Bimmerfest - BMW Forums > BMW Model Discussions > X Series > X5 E70 (2007 - 2013)
Today's Posts Search
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On



Forum Jump


All times are GMT -7. The time now is 04:30 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
© 2001-2011 performanceIX, Inc. All Rights Reserved .: guidelines .:. privacy .:. terms